אבנים יקרות מסלק

יש תוספות שבעיני טעימות יותר מהמנה העיקרית.

סלק צלוי עם רכז רימונים, בלסמי וטימין הוא כזה.

אני מסוגלת לחסל קערה שלמה מבלי למצמץ…

הוא טעים חם, בטמפרטורת חדר וגם קר.

כשחומר הגלם העיקרי-

הסלקים הנפלאים של חווה אורגנית מרחביה

כל כך טרי וטעים,

לא צריך להוסיף לו הרבה.

את הסלקים צליתי בתבנית מקסימה

שקניתי לי לחג מדנה בלייר – קדרות.

כל דבר יראה מדהים בתבנית שכזו,

אבל הסלקים ממש זרחו בה כמו אבנים יקרות.

ממליצה בחום להכין את הסלקים לחג!

מה צריך?

5 סלקים גדולים קלופים וחתוכים לחתיכות בגודל שווה

3 כפות רכז רימונים

2 כפות חומץ בלסמי

3 כפות שמן זית

4-5 גבעולי טימין

מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

-מחממים תנור ל-200 מעלות

-מערבבים את כל החומרים בקערה

-שמים בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום

-אופים חצי שעה מכוסה, מסירים את הכיסוי

-מנמיכים תנור ל-170 מעלות

-ממשיכים לאפות בלי כיסוי עוד כחצי שעה וכל עשר דקות מערבבים

-לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית וכמה טיפות של מיץ לימון סיוט טרי, מערבבים ומגישים

* כדי לקלף את הסלקים בלי הרבה בלגן ולכלוך חותכים להם את השורש ואת הראש, מעבירים לקערה ומקלפים את כולם בתוך הקערה. כשמסיימים, שוטפים אותם מעט ומעבירים לקרש וחותכים. את כל הקליפות זורקים ישר מהקערה לפח.

*אני חתכתי כל סלק לשני חצאים וכל חצי ל-6 האלכסונים ליצירת wedges.

*זה בסדר אם הסלקים לא יוצאים רכים לגמרי בסוף הצלייה. אם אתם אוהבים אותם רכים מאוד השאירו בתנור יותר זמן.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com