איך בוחרים ומקלפים מלון?

אצלנו בבית מאוד אוהבים מלון.
ככה סתם וגם בשייק פירות קייצי.
איך בוחרים אחד מוצלח?
דוגמת הרשת שמופיעה עליו צריכה להיות צפופה,
הקצה מעט רך ומאוד ריחני.

אבל יותר חשוב-
איך מקלפים וחותכים אותו בקלות?
(בתמונות- מלמעלה עם כיוון השעון)
1. מניחים על קרש ובעזרת סכין חדה מורידים את שני הקצוות שלו כך שנותרים עם מעין חבית.
2.מניחים אותו על אחד מהקצוות שהורדנו ומתחילים לקלף עם הסכין מהקצה העליון לתחתון, תוך כדי שמסובבים אותו כל פעם קצת כדי שיהיה קל להוריד ממנו רצועות קליפה.


3. כשכולו מקולף שוטפים את הקרש, את הסכין ואת המלון(הקליפה הרי היתה על האדמה), וחוצים לשניים מקצה לקצה.
4.בעזרת כף מוציאים מכל חצי את הגרעינים.


5. מניחים על הקרש כל חצי כאשר הקשת פונה למעלה, פורסים לפרוסות ואם רוצים חותכים את הפרוסות לקוביות.

?אותה השיטה מצויינת גם כשרוצים לקלף ולחתוך אבטיח שלם!

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com