איך מגלענים דובדבנים?

הדובדבנים עכשיו בשיאם,
עשירים בנוגדי חמצון, יפים וטעימים.
הבעיה מתחילה כשרוצים להשתמש בהם במתכון,
או לתת לילדים קטנים-
כי לא פשוט לגלען אותם.
אפשר לקנות מגלען דובדבנים יעודי,
אבל ניתן גם להשתמש באמצעים פשוטים-
בקבוק זכוכית וצ׳ופסטיק (מקל אכילה יפני).
מורידים לכל דובדבן את הגבעול,
מניחים בקצה הבקבוק,
ודוחפים את הצ׳ופסטיק דרך הדובדבן לצידו השני,
לתוך הבקבוק (בקבוק יין/כל בקבוק אחר ולא גדול מדי).
הגלעין יפול לבקבוק והדובדבן ישאר ללא גלעין.
אפשר גם לגלען ולהקפיא לשימוש עתידי
במאפים, רטבים, שייקים, גלידה ביתית ועוד.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com