הדובדבנים עכשיו בשיאם,
עשירים בנוגדי חמצון, יפים וטעימים.
הבעיה מתחילה כשרוצים להשתמש בהם במתכון,
או לתת לילדים קטנים-
כי לא פשוט לגלען אותם.
אפשר לקנות מגלען דובדבנים יעודי,
אבל ניתן גם להשתמש באמצעים פשוטים-
בקבוק זכוכית וצ׳ופסטיק (מקל אכילה יפני).
מורידים לכל דובדבן את הגבעול,
מניחים בקצה הבקבוק,
ודוחפים את הצ׳ופסטיק דרך הדובדבן לצידו השני,
לתוך הבקבוק (בקבוק יין/כל בקבוק אחר ולא גדול מדי).
הגלעין יפול לבקבוק והדובדבן ישאר ללא גלעין.
אפשר גם לגלען ולהקפיא לשימוש עתידי
במאפים, רטבים, שייקים, גלידה ביתית ועוד.
איך מגלענים דובדבנים?
