מצאתם מתכון שאתם חייבים להכין,
נגשתם לארון וגיליתם שנגמר הקמח התופח.
מה עושים? מוותרים?
ממש לא.
קמח תופח הוא קמח רגיל שמוסיפים לו אבקת אפיה.
אני באופן אישי לא מחזיקה בבית קמח תופח,
הרי תמיד יש בבית קמח רגיל ותמיד יש אבקת אפיה
ואם כל מה שנותר לי זה לערבב אותם ביחס נכון,
אין לי שום סיבה להחזיק בבית קמח תופח.
מהו היחס הנכון להכנת קמח תופח?
כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה = כוס קמח תופח
משתמשים הרבה בקמח תופח?
1 ק״ג קמח רגיל + שקית אבקת אפיה =קילו קמח תופח
האם קמח תופח הוא תחליף לשמרים?
התשובה היא לא. אמנם התפקיד של שניהם להתפיח,
אך כל אחד מהם עובד בצורה שונה ומתאים למטרות שונות.