שואלים אותי המון לגבי חומרי גלם-
איך בוחרים? מה כדאי? מה טוב?
והשאלות נהיות ספציפיות יותר
כאשר מדובר בקניית דגים טריים, ובצדק!
דג טרי (אבל באמת טרי) הוא דבר נפלא-
עשיר בחלבונים, קל להכנה ולא מכביד על הבטן.
?אבל איך נדע שבאמת מכרו לנו דג טרי?
?האם כשקונים דג שחותכים לנו על המקום,
זה בהכרח מעיד על כך שהוא טרי טרי?
התשובה היא, שצריך גם כאן,
כמו בכל מצב, להיות צרכנים נבונים.
אז איך יודעים שדג באמת טרי?
בודקים כמה דברים:
?לבדוק את תנאי האחסון בחנות – עדיף שהדגים יהיו במקרר, מכוסים בפתיתי קרח, שמונעים התייבשות, שומרים על הקור אבל לא מקפיאים. טמפרטורה של סף קפיאה, מעלה אחת מתחת לאפס, היא הטמפרטורה האידיאלית. אין לקנות דגים מתצוגה, אלא אם כן יש עליהם שכבה יפה של קרח מרוסק.
?הריח- תריחו את הדג, לדג טרי יש ריח של ים, לא ״ריח של דג״.
?בדג שלא נוקה, הזימים צריכים להיות אדומים.
?עור הדג צריך להיות מבריק, לח ומעט רירי.
?כאשר אתם בוחרים דג, הסתכלו בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.
?אחרי הקנייה למהר ולהכניס למקרר, רצוי על קרח, אם אוכלים אותו באותו יום (או למקפיא אם לא מתכוונים להשתמש בו).
ועוד משהו חשוב- יש להחזיק דגים בזהירות כדי שלא לפגוע בבשרם העדין.