אפיה ובישול בטורבו

אחד המשפטים שאני שומעת הרבה
(ומיד מסבירה ומתקנת)
הוא: ״אני אופה רק על טורבו״.
טורבו הוא רק אחד ממצבי האפיה והבישול בתנור
והשימוש בו צריך להיות נכון.
כמו שבמכונת הכביסה יש לנו תוכניות שונות,
כך גם בתנור האפיה שלנו.
כמו שלא נכבס תמיד על 60 מעלות,
כך גם לא נכון להשתמש תמיד בטורבו בתנור.

כשבוחרים בטורבו מופעל מאוורר המפזר את החום.
נשמע מצויין, לא?
לא בדיוק.
כשהמאוורר פועל נוצר גם אפקט של ייבוש בתנור,
זה לא טוב להכל, ואפילו רע לפעמים.
(תחשבו רוח מדברית חמה ויבשה)

מתי כן נשתמש בטורבו?
1) כאשר יש יותר מתבנית אחת בתנור,
ואז הטורבו אמור למעשה לפזר את החום ביניהן.
למה אמור? כי לא תמיד זה מספיק טוב
ולכן מומלץ גם להחליף את מיקום התבניות
2) כאשר נרצה לייבש משהו בתנור,
למשל: גרנולה, נשיקות מרנג וכד׳.

מה עושים כשיש יותר מתבנית אחת ורוצים לחות?
שמים בתחתית התנור תבנית עם מעט מים חמים

איך נראה הטורבו?
בד״כ יש סימן של מאוורר.
אפיה רגילה?
פס למעלה ופס למטה (שני גופי החימום פועלים)

נצלו את כפתורי התנור בתבונה,
בשביל זה הם שם?

2 מחשבות על “אפיה ובישול בטורבו”

    • אפשר אבל רצוי שלא. אם בכל זאת מתעקשים אז לבדוק האם הם מוכנים מוקדם מהרגיל ולודא שלאהשחימו מדי למעלה אך לא נאפו מספיק בפנים

      הגב

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com