גרנולה ביתית זה עניין פשוט שלוקח כ-10 דקות עבודה.
בחיי.
נכון שיותר מהיר וקל לקחת שקית של גרנולה מוכנה מהמדף בחנות אבל הרבה יותר בריא וטעים להכין בבית.
הבסיס הוא שיבולת שועל (לא זו מהירת ההכנה אלא העבה יותר) והיופי פה הוא שאנחנו מחליטים כמה סוכר להוסיף, אין פה בכלל שמן ואנחנו בוחרים אילו טעמים מתחשק לנו לערבב ביחד.
מה מוסיפים?
*אגוזים וזרעים שונים- פקאן/מלך/לוז/שקדים/גרעיני חמניה/פרג/צ׳יה/פשתן ועוד.
*פירות יבשים ותוספות- חמוציות/דובדבנים חמוצים/צימוקים/קוביות משמש מיובש/אננס מיובש/קוביות קטנטנות של קוקוס /ג׳ינג׳ר מסוכר/תפוח עץ מיובש/שוקולד צ׳יפס ועוד.
*תבלינים- וניל/קינמון/אגוז מוסקט…
*ממתיקים- סוכר חום/דבש/מייפל/סילאן /אגבה/מולסה
עכשיו תקחו את כל האפשרויות ותראו כמה סוגים של גרנולה נוכל להכין וכמה אפשרויות גיוון עומדות בפנינו.
את הגרנולה אפשר לאכול עם יוגורט/חלב/תחליפים טבעוניים או סתם לנשנש ככה מהקופסה.
גרנולה תוצרת בית משובחת
מה צריך?
3/4 -1/4 כוס (תלוי כמה מתוק תרצו) סוכר חום או ממתיק אחר
1/4 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
כפית קינמון (לא חייבים)
1/4 כפית מלח
4 כוסות שיבולת שועל
1 כוס שקדים פרוסים/אגוזים/זרעים למיניהם
1/2 כוס פירות יבשים/תוספות קצוצים/ות או שלמים, לפי הגודל (חמוציות וצימוקים כמו שהם אבל אננס, משמש וכד׳ חייבים לקצוץ)
איך מכינים?
-מחממים תנור ל-160 מעלות
-לחמם את המים ולהמיס בהם את הסוכר/הממתיק (במיקרוגל או בסיר).
-בקערה לערבב את כל המרכיבים **חוץ מהפירות היבשים והתוספות** ולשפוך את נוזל הסוכר מעל. לערבב היטב.
-לשפוך הכל בשכבה אחידה על תבנית אפיה גדולה שרופדה בנייר אפיה.
-לאפות כ-20 דקות, לערבב מדי פעם ולבדוק אם התייבש. אם כן- להוציא, אם לא, להמשיך עוד 10 דקות עד שהגרנולה יבשה.
-להוציא מהתנור ולהוסיף את הפירות היבשים /תוספות. אם מוסיפים שוקולד צ׳יפס מחכים שהגרנולה תתקרר לגמרי ורק אז מוסיפים כדי שלא ימסו.
-לקרר לגמרי ולאחסן בכלי אטום לגמרי.