לקראת החגים עולים בדרך כלל יותר מתכונים עם יין-
צלי כתף ברוטב יין אדום, אגסים ביין ועוד.
טעות בסיסית של הרבה מאתנו,
היא לקנות ״יין לבישול״ או במילים אחרות-
את היין הכי זול שאפשר למצוא על המדף בחנות.
אם היין הוא לא יין שהייתם בוחרים לשתות,
גם אל תבחרו בו לבישול.
כאשר אנחנו מבשלים עם יין אנחנו למעשה מצמצמים אותו-
מאדים את האלכוהול ואת רוב הנוזל שבו
ונשארים עם תמצית של טעם היין.
מה זה אומר בעצם?
שאם בחרתם יין לא טעים,
תקבלו תבשיל עם טעם מרוכז של יין לא טעים.
זה גם לא אומר שצריך להשתמש ביין יקר-
בחרו יין במחיר ביניים ולא את הכי זול.
אם תשתו לצד המאכל שבישלתם
את אותו היין שהכנסתם לתבשיל,
הטעמים גם יתאימו ויחמיאו זה לזה.