בישול עם יין

לקראת החגים עולים בדרך כלל יותר מתכונים עם יין-

צלי כתף ברוטב יין אדום, אגסים ביין ועוד.

טעות בסיסית של הרבה מאתנו,

היא לקנות ״יין לבישול״ או במילים אחרות-

את היין הכי זול שאפשר למצוא על המדף בחנות.

 

אם היין הוא לא יין שהייתם בוחרים לשתות,

גם אל תבחרו בו לבישול.

כאשר אנחנו מבשלים עם יין אנחנו למעשה מצמצמים אותו-

מאדים את האלכוהול ואת רוב הנוזל שבו

ונשארים עם תמצית של טעם היין.

מה זה אומר בעצם?

שאם בחרתם יין לא טעים,

תקבלו תבשיל עם טעם מרוכז של יין לא טעים.

 

זה גם לא אומר שצריך להשתמש ביין יקר-

בחרו יין במחיר ביניים ולא את הכי זול.

אם תשתו לצד המאכל שבישלתם

את אותו היין שהכנסתם לתבשיל,

הטעמים גם יתאימו ויחמיאו זה לזה.

 

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com