חג השבועות קרב ומתכוני גבינה מתחילים להופיע.
אחד הרכיבים המופיעים במתכונים הוא ׳גבינה לאפיה׳.
מה היא בעצם גבינה לאפיה?
זו גבינה יבשה יותר, שהגירו ממנה הרבה מהנוזלים.
טוב טעם וכנען הן גבינות כחושות יבשות,
אבל לקראת שבועות צצות על המדפים גם
גבינות רכות לאפיה שנקראות ׳גבינה לאפיה׳.
רציתי שתדעו,
שאם רוצים להשתמש בגבינה לבנה רגילה,
אפשר פשוט להגיר ממנה נוזלים לבד!
איך?
לקחת מסננת ולשים בתוכה בד גבינה/חיתול בד נקי
(שלא עבר כביסה עם מרכך, אחרת יהיה טעם לוואי)
או פילטר קפה גדול מנייר,
לשפוך פנימה את הגבינה ולהניח את המסננת מעל קערה שתאגור את הנוזלים.
אם חם מאוד- הכניסו למקרר.
מחכים כמה שעות
ואז יש לכם ׳גבינה לאפיה׳ תוצרת בית מוכנה לשימוש-
לעוגת גבינה, לפשטידות, כבסיס למילוי ועוד.
אפשר להשתמש בגבינה עם אחוזי שומן שונים,
החל מ 3%, ואפשר גם לערבב כמה גביעים שונים.
תמיד תתחילו עם יותר גבינה ממה שאתם צריכים,
כי כשהנוזלים יוצאים נפח הגבינה קטן.
את הגבינה שומרים בקירור עד השימוש.