גלידה ביתית

?גלידה ביתית מדהימה!?
בלי יותר מדי מלים- קלה להכנה וטעימה כל כך!
רק אומר שהדבר הכי קשה בהכנת הגלידה הזו הוא להחליט איזה טעם מתחשק לנו להכין…

מה צריך?
1 פחית חלב מרוכז ממותק
2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה 38% (1/2 ליטר)
קורט מלח
2 כפיות אלכוהול (וודקה/וויסקי/סאקה)- אופציונלי

איך מכינים?
– מקציפים את השמנת המתוקה עם קורט מלח לקצפת
-מערבבים לתוכה את החלב המרוכז והאלכוהול בתנועות קיפול בעזרת לקקן (Spatula)
-מקפיאים לפחות 8 שעות

*האלכוהול עוזר למרקם רך ללא קרחונים קטנטנים מאחר ואינו קופא, אך אפשר להשמיט אותו. לוודקה אין טעם לכן אני נוטה לבחור בה לגלידה.

*לגלידת וניל הוסיפו 2 כפיות תמצית וניל

*לגלידת שוקולד ערבבו עם החלב המרוכז 4 כפות אבקת קקאו ורק אז ערבבו עם הקצפת

*הוסיפו כל מה שתרצו- שוקולד מגורד, שברי פקאן מסוכר, מחית פיסטוק/נוגט, פרי טחון/חתוך, פירות יבשים קצוצים, עוגיות אוראו מפוררות, קפה ועוד

*לפסים בדוגמת שיש בטעמים שונים- לפני שמעבירים לכלי ההקפאה זלפו עם כף על התערובת רוטב שוקולד/ריבת חלב/נוטלה/לוטוס וכד׳, ערבבו עוד קצת (2-3 קיפולים) ליצירת דוגמת שיש ואז העבירו לכלי והקפיאו

* אפשר לחלק את הכמות לשני כלים ולהכין שני טעמים בבת אחת. הכי שוה.

בתמונה- גלידה בטעם חמאת בוטנים עם שיש של גנאש שוקולד מריר

 

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com