הכריך המושלם- פאן באניה (Pan bagnat)

מה צריך לסנדוויץ׳ פאן באניה מושלם, אבל בגרסה איטלקית?…
במקור מדובר בעצם בכריך צרפתי מניס שבצרפת-
מעין סלט ניסואז בתוך לחם, שלוקחים כמנה מוכנה לפיקניק.
בתרגום חופשי זה אומר ״לחם לח/רטוב״,
כלומר הלחם סופג את כל הנוזלים ונוצרת מנת פיקניק אלוהית.
האוריגינל מכיל רכיבים שונים ביניהם טונה, ביצה קשה, זיתים, אנשובי ועוד,
שמונחים על לחם טוב וסופגים באהבה, בין היתר,
גם תיבול של חומץ בן יין אדום ושמן זית ארומטי.
בגרסה הביתית הפרטית שלנו,
מדובר כבר בגרסה איטלקית משהו ואפשר לקרוא לה בעצם גם צמחונית, ותתפלאו- גם קרניבורים רציניים מחסלים את הכריך בהתלהבות.

-אנחנו השתמשנו בירקות ובעשבי התיבול הנפלאים מהארגז האורגני (של חווה אורגנית במרחביה), ובהחלט יש הבדל בטעם.

-לגרסה טבעונית- ותרו על החמאה או בחרו ממרח טבעוני שיתאים בטעם.

-הפעם השתמשנו בחומץ בלסמי מיושן וסמיך אבל כל בלסמי שטעים לכם יעבוד.

-הקפידו לחתוך הכל בדיוק לפני ההכנה. למרות שאפשר לחכות אפילו כמה שעות עד שאוכלים, הכל צריך להכנס לכריך בשיא הטריות.

-אם תתאפקו ותחכו תרוויחו כריך ספוג בנוזלים שנוצרו מהירקות, החומצים ושמן הזית- קצת כמו לטבול לחם במיץ של הסלט.

מה צריך?

בגט או ג׳באטה עם קרום פריך ופציח

עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות

בזיליקום טרי, רק העלים, קצוצים גס

זיתי קלמטה קצוצים

בצל חתוך לפרוסות דקות (אפשר להשרות במי קרח כדי לנטרל את החריפות!)

חמאה (לטבעונים- פשוט לוותר!)

שמן זית איכותי

חומץ בן יין אדום

חומץ בלסמי

מלח ופלפל

 

איך מכינים?

-פורסים את הבגט לאורכו ומורחים חמאה. מעל מזלפים מעט מכל חומץ וגם שמן זית.

-מסדרים שכבה של עגבניות, מעליה שכבת בצל, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שוב מעט מכל חומץ וגם שמן זית.

-מעל הבצל מפזרים זיתים ומעליהם בזיליקום קצוץ בנדיבות.

-מסיימים בעוד קצת משני החומצים ומשמן הזית ושמים מעל את החלק העליון של הבגט.

-לוחצים מעט מלמעלה וחותכים את הכריך הענק ל 2-4 חתיכות.

-אפשר לעטוף ולקחת לפיקניק/לים וכד׳ ואפשר גם לאכול מיד. טעים בכל מצב.

 

כתוב/כתבי תגובה