עוגת תפוזים, הידועה גם בשם עוגת מיץ,
היא אחת העוגות הכי ישראליות בעיני.
זו אחת העוגות הכי טעימות וביתיות שיש
ואצלי היא אורחת קבועה במיוחד בחורף.
לפעמים אני גם מכינה אותה כמאפינס,
ולפעמים מוסיפה לה כל מיני דברים
(אוכמניות קפואות, שוקולד מגורד, כתר של פרוסות תות, שכבת קינמון וקוקוס באמצע ועוד…).
אם יש עוגה שאפשר לקרוא לה ׳מנחמת׳- זו בטח העוגה הזו.
תה עם נענע ליד ואתם מוכנים לחורף.
עוגת מיץ תפוזים
מה צריך?
4 ביצים (גודל L)
1.5 כוסות סוכר (אצלי חום)
קורט מלח
גרידת תפוז (או שניים)
1/2 כוס שמן (אצלי זית)
2 כפיות תמצית וניל איכותית
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח+2 כפיות אבקת אפיה)
איך מכינים?
-מחממים תנור ל-160 מעלות
-מקציפים במיקסר (או מערבבים עם מטרפה בקערה) את הביצים עם הסוכר, המלח וגרידת התפוז עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. אפשר פשוט לערבב אבל ההקצפה תעשה את העוגה אוורירית יותר
-להוסיף תמצית וניל ולהתחיל להוסיף את השמן בהדרגה תוך כדי הקצפה/ערבוב
-להוסיף כשליש מהקמח התופח וכחצי מכמות המיץ ולערבב מעט
-להוסיף שליש קמח נוסף, את שאר המיץ ואז את שאר הקמח
-לערבב כמה שפחות ורק עד שהקמח נבלע בתערובת. ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה וכבדה
-להעביר לתבנית קוגלהוף או ל 2 תבניות אנגליש קייק (או 3 תלוי בגודלן)
ולאפות כחצי שעה עד שעה (תלוי בגודל התבנית) או עד שהעוגה יפה ושחומה מלמעלה וקיסם שננעץ בה יוצא ללא בלילה רטובה
-לתת לעוגה להתקרר לפחות חצי שעה לפני שחותכים כדי שלא תתפרק ותתפורר.