תמצית וניל תוצרת בית, טהורה ואיכותית,
יכולה וצריכה להיות בכל בית.
למה?
כי היא משדרגת כל מה שרוצים להוסיף לו טעם של וניל אמיתי וטהור,
כי בקבוקון קטן של תמצית וניל איכותית עולה די הרבה,
כי נורא פשוט להכין אותה בכמות גדולה
וכי היא מחזיקה ונשמרת המון המון זמן.
מסתבר שבכל מתכון שלי, שכולל תמצית וניל,
אני תמיד מציינת ׳תמצית וניל איכותית׳.
לא מזמן שאל אותי חבר טוב מה זה בעצם אומר ׳איכותית׳?
הסברתי שהכוונה היא לתמצית טהורה ומשובחת, בטח לא זו שקונים בקבוקון פלסטיק שקוף בסופרמרקט, שכל קשר בינה ובין וניל הינו חומרי טעם וריח זולים.
איך יודעים שתמצית וניל אכן איכותית?
1. הסתכלו ברשימת החומרים וודאו שוניל מופיע בה.
2. ודאו שאין בה צבע מאכל/קרמל.
3. תמצית וניל איכותית נמכרת בבקבוק בצבע כהה, אטום לאור.
אני מכינה כבר הרבה שנים בעצמי תמצית וניל.
זה קל וזה הרבה יותר משתלם לאורך זמן.
אני מכינה כל פעם בקבוק של ליטר אבל אפשר גם להכין רק 250 מ״ל כל פעם אם לא משתמשים בוניל לעתים קרובות.
*קחו בחשבון שהתמצית מוכנה לשימוש רק אחרי 3 חודשים אז צריך לתכנן מראש ולהכין עוד בקבוק כששמים לב שהמלאי שלכם מתקרב לסופו, כך שתמיד תהיה לכם תמצית וניל בבית.
*אמנם מחיר מקל וניל יקר בתקופה האחרונה אבל עדיין יותר משתלם להכין תמצית מאשר לקנות תמצית טהורה ואיכותית.
*בקבוקון יפה של תמצית וניל איכותית שאתם הכנתם הוא מתנה נהדרת!
תמצית וניל איכותית תוצרת בית
מה צריך?
וודקה (לא פרימיום ולא זולה, משהו באמצע)
מקלות וניל (2 מקלות לכל 250 מ״ל של וודקה או 6 מקלות לבקבוק של 700 מ״ל)
סבלנות (לחכות עד שזה מוכן…)
איך מכינים?
-חוצים את מקלות הוניל לאורכם בעזרת סכין חדה כמעט עד הסוף- משאירים קצה אחד מחובר
-מכניסים את המקלות לבקבוק וודקה (או לצנצנת אם החלטתם להכין פחות מבקבוק)
-סוגרים את הפקק, מנערים מעט ושמים בארון חשוך (למנוע חשיפה לאור)
-פעם בחודש מנערים מעט את הבקבוק (שימו תזכורת ביומן)
-אחרי 3 חודשים מתאריך ההתחלה התמצית מוכנה, מעבירים כל פעם כמות קטנה לבקבוק כהה ואת השאר שומרים בארון חשוך
וטיפ נוסף לסיום:
כשרוצים להוסיף תמצית וניל לקינוח/רוטב/קרם שמבשלים בסיר יש להוסיפה בסוף, אחרת היא מתאדה במהלך הבישול.