חומץ בלסמי

לפני כמה ימים שאלה אותי חברה:
״איזה חומץ בלסמי כדאי לקנות?״
משתפת אתכם בהמלצה שנתתי לה+מידע נוסף:
חומץ בלסמי אמיתי הוא ממודנה שבאיטליה.
הוא מיוצר ממיץ ענבים שצומצם ואח״כ עבר יישון בחביות.
כמה שהחומץ מיושן שנים רבות יותר-
הוא איכותי יותר וכמובן שגם יקר יותר.
החומץ שאנו קונים בד״כ לשימוש יומיומי הוא פחות איכותי,
אבל טעים ומתאים לרוטב לסלט ועוד.
אבל- חשוב לקרוא את רשימת הרכיבים על הבקבוק
כדי לודא שאין תוספת של סוכר וצבע מאכל.

חומץ בלסמי מוסיף טעם, צבע עמוק ומעט מתיקות
והוא דייר קבע אצלי במזווה.
הוסיפו אותו לסלט ירקות, תבלו איתו אנטיפסטי,
שימו בקערית עם שמן זית כליווי לפוקאצ׳ה טובה
והוסיפו מעט לרוטב עגבניות לאיזון טעמים.

תמורה טובה למחיר יספק החומץ הבלסמי
שמיובא ע״י יד מרדכי (אין לי שום קשר אליהם…)
ונמצא על המדפים ברוב הסופרים.
הוא ממודנה ואינו מכיל צבע מאכל.
ואם קונים גם את החומץ המיושן והיקר יותר,
שומרים אותו לזילוף כרוטב תיבול מיוחד.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com