דלורית יכולה להפוך בקלות למעדן. בלי לקלף ובלי לעבוד קשה! זו תוספת קלה להכנה, יפה וטעימה במינימום עבודה.
כ״כ פשוט שלא צריך רשימת חומרים ועניינים שכאלה. הנה מה שצריך לעשות:
1) מחממים תנור ל-200 מעלות
2) שוטפים דלורית ומנגבים. לא מקלפים!
3) פורסים בזהירות לפרוסות בעובי של אצבע
4) שמים את הפרוסות על תבנית שרופדה בניר אפיה ועליו מרחתם בעזרת מברשת מעט שמן זית
5) מורחים בעזרת מברשת שמן זית על פרוסות הדלורית
6)מפזרים מעל סומק, מלח, פלפל ומעט עלי טימין
7) צולים בתנור עד שסכין ננעצת בקלות (כ-20 דק׳) ואז מזלפים מעט סילאן ומחזירים לתנור לעוד 5 דק׳.