החלטתם להכין השבוע אוזני המן לפורים?
הנה כמה טיפים להצלחה:
1) לא משנה באיזה מתכון תבחרו, מדובר כאן בבצק פריך. חשוב לא לעבד יותר מדי את הבצק וגם לא להוסיף לו יותר מדי קמח אם אין צורך. ברוב המקרים אם הבצק לא יהיה קר מספיק הוא יהיה דביק אז פשוט הכניסו אותו למקרר לקצת זמן.
2) הסוד לאוזני המן יפים שלא נפתחים בזמן האפיה הוא **לקרר** את אוזני ההמן שמילאתם **לפני** האפיה ורק אז לסדר על תבנית מרופדת בניר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש
3) פרג למילוי קונים רק טחון טרי מחנות תבלינים. פרג שטעמו מר או עבשושי אינו טרי!
4) אם רוצים להכין אוזני המן במילוי פרג אפשר להוסיף לבצק עצמו 2-3 כפות של פרג שלם (לא טחון) ליצירת מראה מנוקד ומיוחד
5) אם אתם מכינים לבד מלית פרג תנו לה להתקרר כראוי לפני שאתם ממלאים את אזני ההמן
6) אם אתם רוצים למלא בריבה תוצרת בית והיא דלילה מדי היא עלולה לנזול החוצה באפיה. כדי למנוע זאת הוסיפו לריבה מעט פרורי ביסקוויטים או פרורי לחם
7) רוצים בצק שוקולד- החליפו 2-3 כפות מהקמח באבקת קקאו ותקבלו בצק חום שיפה למלא במילוי בהיר כמו ממרח חלבה למשל
8) רוצים בצק טעים ומעודן יותר- החליפו חלק מהקמח בקמח שקדים (שקדים טחונים/אבקת שקדים)