אתמול הקטנצ׳יק היה חולה ונשאר איתי בבית.
הדבר היחיד שביקש (חוץ ממרתון טלוויזיה…) זה מרק עוף עם איטריות.
לסיר נכנסו 2 כרעיים גדולות, ירקות, עשבי תיבול ועוד,
והילד היה כ״כ מבסוט שאכל 2 קערות והיום בבוקר עוד אחת לארוחת בוקר!
הוא כ״כ שמח שהסכמתי שיאכל מרק בארוחת בוקר, אז סיפרתי לו שבמדינות מסויימות באסיה אכן אוכלים גם מרק בבוקר. המסקנה שלו היתה שהאנשים שם כנראה בריאים מאוד 🙂
-המרק יכול להיות צמחוני/טבעוני לחלוטין! העוף הוא רק מרכיב טעם ולא חייבים להשתמש בו.
-אני לא משתמשת באבקות מרק כבר 20 שנה ואין בהן צורך לטעמי. פשוט שמים יותר מרכיבי טעם ופחות מים (אף אחד עד היום לא התלונן שחסרה לו אבקת מרק באוכל שאני מכינה…)
-אם יש סיר לבישול איטי זה מושלם- מבשלים על גבוה 4-6 שעות.
איך מכינים מרק צח משובח?
1) אפשר לבחור בעוף שלם או בחלקי עוף (אני אוהבת להשתמש בכרעיים שלמות), בנתח בשר (צוואר/צלעות למשל) ובעצמות (או בכלל לא למרק ירקות).
2) תמיד כדאי לשים ירקות בסיס ארומטיים : בצל, גזר וסלרי
3) שאר הירקות יכולים להיות מה שתרצו/ מה שיש בבית: בטטה, דלעת, דלורית, קישוא, כרוב לבן, כרישה ועוד…
4) אם רוצים טעם חזק ומרוכז ולא מרק בטעם מדולל צריך להוסיף תיבול: כמה שיני שום שלמות, כמה גבעולים של עשבי תיבול טריים (לדוג׳: פטרוזיליה, טימין, כוסברה, שמיר או תערובת. לפי טעמכם), 2 עלי דפנה, מלח ופלפל
5) כדי לקבל טעם טוב ומרוכז לא שמים יותר מדי מים אלא כך שיהיו רק 2-3 ס״מ של מים מעל לירקות ולעוף
6) מתחילים במים בטמפרטורת חדר (לא קרים ולא רותחים) כאשר רצוי לא להשתמש במי ברז אם אתם לא אוהבים לשתות מי ברז
7) מביאים את הסיר לרתיחה ואז מיד מנמיכים כדי שהמרק יתבשל בבעבוע עדין. שמים מכסה.
8) מבשלים עד שהעוף/בשר מבושלים לגמרי (לא טועמים מהסיר לפני שהעוף מבושל לגמרי!) ואז מוסיפים מלח, אם יש צורך, ומורידים בעזרת כף שומן שצף למעלה.
9) אם המרק מרגיש מדולל בטעמו- מבשלים עוד כחצי שעה במכסה פתוח, נוזלים יתאדו והטעם יתחזק
10) אם מבשלים מרק ירקות מחכים עד שהירקות מבושלים ואז מכבים את האש, סוגרים מכסה ונותנים למרק לעמוד כך עוד חצי שעה
11) לא מבשלים אטריות במרק. מבשלים לחוד ומוסיפים לכל קערה כדי שלא יחמיצו את כל סיר המרק ולא יספגו נוזלים ויקבלו מרקם בלתי אכיל
ומה עושים עם שאריות מרק?
אם נשאר מרק ונמאס לאכול ממנו אפשר לסנן מהירקות ולהקפיא- משתמשים בנוזל כשרוצים כבסיס למרקים אחרים או בתוספת למים כשמבשלים תבשילים/אורז וכד׳ ומקבלים טעם נפלא!