אז החלטתם להכין פשטידה לשבועות או בכלל,
מתחשק לכם לגוון, להרשים או סתם שיהיה טעים,
אבל קשה לכם להחליט אילו טעמים לשלב?
אתם לא לבד.
לפעמים קשה לנו לדעת מה הולך עם מה,
איך לשלב טעמים, מה כדאי להוסיף וכו׳.
בדיוק בגלל זה החלטתי לתת לכם כמה טיפים ורעיונות-
לשילובים קלאסיים וגם לדברים קצת שונים.
כלל אצבע אצלי הוא שאין כללים…
טעים לכם? לכו על זה,
אך אל תגזימו בערבוב של יותר מדי מרכיבי טעם,
במיוחד כאלה שיש להם טעם דומיננטי.
–ירקות קשים כדאי לבשל לפני שמכניסים לפשטידה,
או לגרד על פומפיה, כך שיתרככו כשהפשטידה מוכנה.
(בטטה אפשר לבשל קודם במיקרו/לטגן קוביות/לצלות בתנור או פשוט לגרד טריה על פומפיה ולשלב בפשטידה. ברוקולי וכרובית רצוי לחלוט מעט קודם, אלא אם כן משתמשים בקפוא).
-בצל, פטריות וכרישה כדאי לטגן לפני,
כך שיתקרמלו ויוסיפו טעם טוב לפשטידה.
– גבינות יכולות להוסיף טעם נהדר אך רצוי להשתמש במעט כדי שלא ישתלטו על טעם הפשטידה ויהפכו אותה לכבדה ושמנונית.
אגב, ישנם תחליפי גבינה מסויה כגון תחליף שמנת מתוקה של ׳אלפרו׳ ותחליף גבינה של ׳טופותי׳ שעובדים יופי בבישול ובאפיה.
-עשבי תיבול טריים ותבלינים ישדרגו כל פשטידה-
בצל ירוק, טימין, פטרוזיליה, עירית,מעט אבקת שום, מעט אגוז מוסקט ועוד.
ועכשיו לרעיונות לשילובי טעמים:
-פטריות, בצל מטוגן וטימין (טימין טרי!)
-ברוקולי וגבינת צ׳דר
-בטטה, כרישה וגבינת עזים
-עגבניות, מוצרלה ובזיליקום/פסטו
-פלפלים קלויים, בצל סגול, גבינת פטה ובצל ירוק
-עגבניות שרי, חצילים קלויים, זיתים שחורים וטימין
-תרד/מנגולד, בצל מטוגן וגבינת קשקבל
-אספרגוס, פטריות יער, בצל וגבינת גרוייר/טל העמק
-כרובית, בצל מטוגן, עירית וגבינת מוצרלה צהובה
-קישואים קלויים, נענע וגבינה בולגרית
*אפשר גם לעשות פשטידות קטנות אישיות
בתבנית של מאפינס, וגם לעשות אותן בטעמים שונים.
ואל תהססו לקחת מתכון מוצלח ומוכר ולגוון כיד הדמיון!