צ׳יפס שעשוי מקייל, מכירים?
קייל (באנגלית: Kale) נחשב למלך העלים-
הוא עשיר בויטמינים, במינרלים, בנוגדי חמצון ועוד
ונחשב לסופר פוד (Super food).
הוא נהיה טרנדי בשנים האחרונות ומשתמשים בו
בסלטים, בפשטידות, בתבשילים ובשייקים מזינים.
אחד הדברים היותר מיוחדים שאפשר להכין איתו,
זה צ׳יפסים קריספיים בתנור.
הילדים חיסלו ונאלצתי לשים קצת בצד שישאר גם לי…
אצלי הוא גדל בגינה וזו היתה הזדמנות להשתמש בו
אבל אפשר לקנות היום קייל בהרבה חנויות.
ולסיום- מבטאים ׳קייל׳ כמו סייל (Sale)
ולא, לא, לא (!!!) ׳קא-איל׳ (כמו בביטוי אשת חייל)….
* אפשר לתבל בתבלינים שונים אם רוצים
*הקייל חייב להיות שטוף ויבש לגמרי
*כמו כל דבר- לצרוך במידה, יותר מדי עלול להזיק לאנשים עם בעיות בכליות למשל
*הטמפרטורה של התנור נמוכה בכוונה- כדי לייבש. הטורבו עוזר לייבוש גם כן.
צ׳יפס קייל בתנור
מה צריך?
חבילת עלי קייל
שמן זית
מלח
איך מכינים?
-לחמם תנור ל 150 מעלות עם טורבו
-לשטוף את הקייל וליבש היטב
-להוריד את הגבעול הקשה שבאמצע העלה לאורכו (ולשמור אותו למרקים, תבשילים וכד׳)
-את העלים לחתוך לחתיכות הגודל קצת יותר גדות מתפוצ׳יפס
-לשים בקערה עם מעט שמן זית ולערבב עם הידיים כך שכל העלים יכוסו במעט שמן
-להניח על תבניות מרופדות בנייר אפיה במרווחים קטנים
-לפזר מעט מלח על העלים
-לאפות בין 10-25 דקות עד שנוגעים והצ׳יפסים קריספיים. הזמן תלוי בסוג הקייל שקניתם, בגודל החתיכות ובתנור שלכם. לי לקח 10 דקות. פשוט להתחיל לבדוק אחרי כ-6 דקות.