ירקות על האש

׳על האש׳ זה לא רק לשיפודים, קבבים והמבורגר.
ברבקיו/גריל הוא גם כלי נפלא לצליית ירקות,
ולא רק הברורים מאליו כמו פלפלים וחצילים-
הכל הולך על האש, רק צריך לדעת איך.
אז אם אתם מוכנים לגוון ולשדרג את הארוחות,
הנה כמה טיפים עבורכם:

יש ירקות שאפשר להבריש בשמן זית ולצלות מיד,
לדוגמה: פטריות, אספרגוס, פלפלים, חצילים, קישואים.
ירקות קשים יותר כדאי לבשל לפני הצלייה,
לדוגמה: שומר, כרובית, ברוקולי ועוד.
היתרון בירקות שדורשים בישול מקדים
הוא ההכנה מראש- אפשר לבשל ולשמור במקרר
ורק לפני הצליה על הגריל לשמן, לתבל ולהנות.

בתמונה כאן מדגמנים שניים מהאהובים עלי-
בצל ירוק (כן, כן) ותפוחי אדמה.
את גבעולי הבצל שוטפים היטב,
מורחים במעט שמן זית,
ממליחים וצולים עד לריכוך והשחמה.
את תפוחי האדמה מבשלים מראש,
מערבבים בקערה עם שמן זית ,
ממליחים וצולים עד שהם משחימים.
(תפוחי האדמה מצויינים עם שמן חמוצה ובצל ירוק)

הירקות יכולים לשמש גם כמרכיבים טעימים לסלט חם-
צלו את כל הירקות שאתם אוהבים,
חתכו לחתיכות בגודל ביס,
ואז תוכלו:
*להוסיף שמן זית ומיץ לימון או חומץ בלסמי
*לערבב עם ויניגרט שאתם אוהבים
*להוסיף פסטו או רוטב אחר שאוהבים
*להוסיף גבינות /גבינה טבעונית/אגוזים/עשבי תיבול
*להוסיף עדשים/שעועית לבנה/חומוסים וכד׳
*להוסיף בורגול/קינואה/אורז /קוסקוס שבושלו מראש

נצלו את הגריל לא רק לדברים הקבועים
כי אפילו הירקות הכי בנאליים הופכים למעדן על האש.
(גם לקרניבורים רעבים).

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com