׳על האש׳ זה לא רק לשיפודים, קבבים והמבורגר.
ברבקיו/גריל הוא גם כלי נפלא לצליית ירקות,
ולא רק הברורים מאליו כמו פלפלים וחצילים-
הכל הולך על האש, רק צריך לדעת איך.
אז אם אתם מוכנים לגוון ולשדרג את הארוחות,
הנה כמה טיפים עבורכם:
יש ירקות שאפשר להבריש בשמן זית ולצלות מיד,
לדוגמה: פטריות, אספרגוס, פלפלים, חצילים, קישואים.
ירקות קשים יותר כדאי לבשל לפני הצלייה,
לדוגמה: שומר, כרובית, ברוקולי ועוד.
היתרון בירקות שדורשים בישול מקדים
הוא ההכנה מראש- אפשר לבשל ולשמור במקרר
ורק לפני הצליה על הגריל לשמן, לתבל ולהנות.
בתמונה כאן מדגמנים שניים מהאהובים עלי-
בצל ירוק (כן, כן) ותפוחי אדמה.
את גבעולי הבצל שוטפים היטב,
מורחים במעט שמן זית,
ממליחים וצולים עד לריכוך והשחמה.
את תפוחי האדמה מבשלים מראש,
מערבבים בקערה עם שמן זית ,
ממליחים וצולים עד שהם משחימים.
(תפוחי האדמה מצויינים עם שמן חמוצה ובצל ירוק)
הירקות יכולים לשמש גם כמרכיבים טעימים לסלט חם-
צלו את כל הירקות שאתם אוהבים,
חתכו לחתיכות בגודל ביס,
ואז תוכלו:
*להוסיף שמן זית ומיץ לימון או חומץ בלסמי
*לערבב עם ויניגרט שאתם אוהבים
*להוסיף פסטו או רוטב אחר שאוהבים
*להוסיף גבינות /גבינה טבעונית/אגוזים/עשבי תיבול
*להוסיף עדשים/שעועית לבנה/חומוסים וכד׳
*להוסיף בורגול/קינואה/אורז /קוסקוס שבושלו מראש
נצלו את הגריל לא רק לדברים הקבועים
כי אפילו הירקות הכי בנאליים הופכים למעדן על האש.
(גם לקרניבורים רעבים).