כרובית לבנה, יפה וחגיגית מתקבלת פה תמיד בזרועות פתוחות.
לא משנה איך אכין אותה, אפילו מאודה עם מעט שמן זית או שמנת חמוצה בצד, היא תמיד נחטפת ראשונה מצלחת ההגשה.
הפעם קניתי כרובית ענקית יפהפיה והחלטתי להשאיר אותה שלמה במלוא הדרה.
היא עברה בישול באידוי, נמרחה בתערובת טעימה, קבלה כמה חופנים של פרורי לחם ונכנסה לצליה סופית בתנור בחום גבוה.
הבישול המקדים של הכרובית מקצר את זמן הצלייה בתנור ומאפשר לנו להנות מכרובית רכה מבפנים עם המון טעמים ומעט פריכות מבחוץ. הבישול המקדים מאפשר לנו גם להכין חצי מהתהליך מראש ורק להכניס אותה לצלייה לפני ההגשה.
הבישול המקדים נועד לבשל אותה כמעט עד הסוף ואפשר לעשות זאת בכמה דרכים:
- אידוי בסיר מעל סלסלת אידוי, עם כמה סנטימטרים של מים בתחתית הסיר ומכסה סגור
- אידוי בסיר עם מעט מים (עד כ-⅓ מגובה הכרובית) עם מכסה סגור
- במיקרוגל- מניחים את הכרובית בקערת זכוכית שתכיל אותה, מוסיפים 2 כפות מים, מכסים ומפעילים לכ-5 דקות או עד שהכרובית כמעט מוכנה לגמרי
לאחר הבישול מוציאים את הכרובית לצלחת ובזמן שהיא מתקררת מכינים את מה שנמרח עליה:
-אפשר להכין תערובת ממה שרוצים- יוגורט/טחינה/מיונז/מיונז לייט/מיונז טבעוני/חרדל/שמן זית/צ׳ילי מתוק (אחד מהם או כמה משולבים) בכל שילוב שנשמע לנו טעים,
העיקר הוא לטעום את התערובת שהכנו ולוודא שהיא אכן טעימה.
-אפשר להוסיף עשבי תיבול שונים (טריים או מיובשים), בצל ירוק, תבלינים (נסו אבקת שום, זעתר, סומק, תערובת דואה וכל מה שנראה לכם) ועוד.
– אם משתמשים במיונז אין צורך במלח אבל אם בוחרים בלי מיונז- הוסיפו מלח לטעמכם.
-מלמעלה אפשר לפזר כמה כפות פרורי לחם- רגילים/ללא גלוטן/מקמח מלא/פנקו ואפילו שקדים או אגוזים לא קלויים טחונים.
במה אני מרחתי לפני הצליה הפעם?
¼ כוס מיונז
2 כפות חרדל צהוב למריחה
1 כף גדושה חרדל גרגרים
כ-3 כפות של עירית קצוצה דק
כ-¼ כפית פלפל שחור דק טחון
2 כפות שמן זית
מה עוד צריך?
כמה כפות פרורי לחם לפיזור מעל
מעט שמן זית לזילוף למעלה לפני הכניסה לתנור
איך מכינים?
- מבשלים את הכרובית באחת האופציות שציינתי פה למעלה, עד שהיא כמעט מוכנה (בודקים עם סכין חדה שנועצים בה)
- מחממים תנור ל- 240 מעלות.
- מקררים ובנתיים מערבבים את התערובת למריחה
- מניחים את הכרובית על תבנית שריפדנו בנייר אפיה
- מורחים את התערובת בעזרת מברשת או פשוט עם הידיים עד שכל הכרובית עטופה ברוטב
- מפזרים פרורי לחם (כמה שתרצו או בכלל לא)
- מזלפים מעל עוד קצת שמן זית
- צולים בתנור שחממתם מראש עד שהכרובית משחימה יפה
- מחכים קצת וכשאוכלים נזהרים כי הכרובית מאוד חמה מבפנים.