אני מאוד אוהבת לאבנה וגבינת שמנת טובות אבל לא אוהבת את כל המייצבים למיניהם שמוסיפים לאלו התעשיתיים.
אוהבת להכין לבד בבית.
טעים יותר, בריא יותר ואפילו זול יותר.
קחו צלחת גדולה, שימו עליה לאבנה ביתית, במרכז הערימו תלולית של רצועות גמבה קלויה, פזרו מעט זעתר והזליפו מעל הכל שמן זית איכותי.
לגבינת השמנת אפשר להוסיף טעמים (שום, שמיר, עירית, זיתים ועוד) וגם להשתמש בה באפיה כמילוי מתוק (גביניות, מישהו?…)
נפלא לארוח, למסיבות סוף שנה בגנים ובבתי הספר וסתם לארוחת ערב קייצית.
* אפשר להשתמש באיזה יוגורט שאוהבים- רגיל, עזים, כבשים
*לגבינת שמנת- קונים שמנת חמוצה במקום יוגורט
*גם ללאבנה וגם לגבינת שמנת- כמה שאחוז השומן גבוה יותר, כך גם מקבלים טעם ומרקם טובים יותר. לבחירתכם.
מה צריך?
2-4 גביעי יוגורט/ שמנת חמוצה (אני אוהבת יוגורט עם 3% שומן ושמנת חמוצה 15% עם ומעלה). כמה גביעים? תלוי בכמות שתרצו וקחו בחשבון שהכמות תקטן בסוף התהליך.
1/4 כפית מלח לכל גביע
איך מכינים?
-מערבבים בקערה יוגורט/שמנת עם מלח
-מניחים את התערובת בתוך בד גבינה/חיתול טטרה מבד (או כמוני, בתוך פילטר קפה גדול מנייר) ואת הכל מניחים מעל מסננת. את המסננת מניחים מעל קערה כך שהנוזלים יתנקזו אליה.
-משאירים 2-3 שעות בטמפרטורת חדר ומדי פעם שופכים מהקערה את הנוזלים .
-מעבירים למקרר ללילה/לשמונה שעות, עם כיסוי של ניילון נצמד או סתם צלחת מעל. (אם ממהרים משאירים בטמפרטורת חדר לכ-6 שעות).
-כשמוכן מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר.