מאפינס בננה בריאים יותר

יש בקרים שדורשים משהו מהיר,
שאפשר לאכול בכמה ביסים או לקחת לדרך.
מאפינס בננה הם פתרון מושלם
בדיוק לבקרים שכאלה-
הם טעימים, די מזינים ואלו כאן גם פחות מתוקים.
מכינים מראש כשיש בננות סופר בשלות,
מקפיאים, ושולפים מהפריזר כשצריכים.

כמה שהבננות יהיו בשלות יותר כך המאפינס יצאו מתוקים וריחניים יותר. (אם רוצים פחות מתיקות יש להפחית את כמות הסוכר ל-1/4 כוס).

הכי חשוב- לא לערבב את התערובת יותר מדי כי יצאו מאפינס דחוסים.

מאפינס בננה

מה צריך? (זו כמות ל-12 מאפינס בינוניים, אם מכפילים יש להכפיל את כל המרכיבים)
3 בננות בשלות מאוד מעוכות
⅓ כוס סוכר חום
1 ביצה גודל L (או תחליף ביצה)
1/4 כוס שמן (אצלי זית)
1/4 כוס יוגורט (או תחליף לא חלבי- יוגורט סויה/חלב שקדים וכד׳)
1 כפית תמצית וניל איכותית
½ כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
1 כוס קמח (אצלי כוסמין מלא)
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כוס תוספת כלשהי (לא חובה)

איך מכינים?
-מחממים תנור ל175 מעלות.
-בקערה גדולה שמים בננות, סוכר, ביצה, שמן, יוגורט ווניל ומערבבים היטב.
-בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה ומלח.
-מעבירים את תוכן הקערה עם החומרים היבשים לזו של הרטובים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה, לא לערבב יותר מדי. מוסיפים תוספות ומערבבים קצת.
-מעבירים את התערובת לתבנית סטנדרטית של 12 מאפינס בינוניים עם מנג'טים ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ למרכז המאפין יוצא יבש ולא עם בלילה רטובה

(אני חילקתי את הבלילה בתבנית מאפינס בינוניים, אם מכינים מאפינס קטנים יותר צריך להוריד כמה דקות מזמן האפיה)

את המאפינס ניתן להקפיא בכלי/שקית אטומים אחרי שהתקררו לחלוטין.

ועוד משהו נחמד…

ממליצה שתכינו כמות כפולה מראש, תקפיאו לאחר האפיה, וכך תוכלו לשלוף מהמקפיא מתי שתרצו.

ואם כבר הכנתם כמות כפולה (שבינינו זו אותה העבודה, אבל התוצאה כפולה) אז למה לא להכין כבר 2 טעמים שונים?

מחלקים את הבלילה בצורה שווה ל-2 תבניות ובכל תבנית מוסיפים תוספת אחרת, לדוגמה- לתבנית אחת מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ולשניה אוכמניות כחולות קפואות ומעט קינמון.

-הכי נח למלא עד החצי כל שקע, לפזר תוספות ולכסות בשאר הבלילה.

רוצים להתפרע?…
השתמשו ביותר מ-2 תוספות.

מה מוסיפים?
מה שאוהבים…אגוזים קצוצים, פירות יבשים קצוצים, פרג שלם
שוקולד צ׳יפס, פירות קפואים, קוביות פרי טרי, קוקוס
וכל מה שרק תרצו, אך יש להקפיד לא להוסיף יותר מרבע כוס תוספות לבלילה.

 

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com