חוזרת עכשיו מחנות טמבור.
ולמה זה מעניין בכלל?
כי במקום ללכת לקנות מברשת בחנות מעוצבת לכלי בית במחיר מופקע, ניתן לרכוש מברשות צבע פשוטות בחנויות לחומרי בניין (זו שקניתי היום עלתה 8 ש״ח).
רצוי שתמיד תהיה לכם במגירת כלי המטבח מברשת.
למה משתמשים במברשת?
–למריחת ביצה על מאפים רגע לפני שהם נכנסים לתנור כדי לקבל צבע יפה למאפה וכדי שתוספות כמו שומשום/פרג/מלח וכד׳ ידבקו למאפה וישארו עליו גם לאחר האפיה.
–להברשת רוטב ברבקיו/מרינדות ועוד על בשרים וירקות
–למריחת זיגוג סוכר על עוגה בצורה שווה
-למריחה שוה ואחידה של שוקולד מומס או כל דבר אחר על עוגיות וכד׳
–להברשת חמאה מומסת או שמן על דפי בצק פילו
ועוד …
אני מעדיפה מברשות צבע על פני מברשות סיליקון כי הן מורחות טוב יותר לטעמי וכשהן מתבלות פשוט קונים עוד אחת בכמה שקלים.
היתרון של מברשת סיליקון הוא שלא ״נדבקים״ אליה ריחות וצבעים, שלא נושרות ממנה שערות ושהיא עמידה בחום.
אם בחרתם במברשת צבע חשוב לזכור לשטוף את המברשת בעדינות במים חמים עם סבון ולייבש מיד. לא מומלץ להכניס למדיח כלים.
ישנן מברשות (משני הסוגים) בגדלים שונים וכדאי להחזיק כמה למשימות שונות בבישול ובאפיה.