קניתם בננות, ופתאום הן הבשילו. מאוד.
אולי אפילו יותר מדי.
נכון, יש כאלה שקוראים לזה ׳דבש׳,
ובננה בשלה נחשבת למזינה מאוד,
אבל לא כולנו אוהבים אותן בשלות מאוד.
מה עושים? רצים מיד להכין עוגת בננות?
אפשרי, אבל לא חייבים.
קיבצתי עבורכם כמה רעיונות מעשיים:
?בכל זאת לפנות קצת זמן, להכין מאפינס בננה ואת המאפינס להקפיא בכלי אטום לרגע הזה שממהרים ורוצים לקחת משהו לדרך או כשרוצים משהו ליד הקפה וכד׳…
? לקלף, למעוך ולהקפיא בכלי אטום או בשקית אטומה עד שיהיה לכם זמן/חשק להכין עוגת בננות/מאפינס/פנקייקס בננה וכד׳.
? להקפיא שלמות, עם הקליפה, וכשמתחשק גלידה טבעית בטעם בננה מוציאים מהמקפיא ישר למעבד מזון ומכינים גלידת בננות מעולה. (אפשר להוסיף מעט אייריש קרים/קינמון/קרם קוקוס ועכל מה שאוהבים)
?לקלף, לחתוך לפרוסות בעובי 1-2 ס״מ ולהקפיא לשימוש עתידי בשייק פירות (כארוחת בוקר/משקה טעים וכו׳). הקפידו לשמור על רווחים בין הפרוסות אחרת הן יקפאו כגוש ואז יהיה קשה להפריד בין פרוסות הבננה. אפשר להקפיא ברווחים על מגש/תבנית ולאחר שקפאו להעביר לשקית/כלי אטום ולהחזיר למקפיא.
?לקלף, לחתוך לגושים גדולים יותר, לטבול בשוקולד מומס או לגלגל בקוקוס עם מעט קינמון, לתקוע קיסם בכל גוש ולהקפיא כנשנוש מתוק קפוא ובריא יותר.
?לקלף, לטחון בבלנדר עם מעט אננס וחלב קוקוס ולמזוג לתבניות של ארטיק. להקפיא ולהנות מארטיק טבעי בטעם טרופי.