מרק מינסטרונה

הבטחתי מתכון למרק המינסטרונה שהכנתי השבוע,
אז ישבתי והקלדתי לכם מתכון,
אבל- זה מינסטרונה שאני הרכבתי לטעמי,
אז לא לצפות שזה יהיה אותנטי,
או בדיוק כמו זה שאכלתם באיטליה
או כמו זה שגזרתם פעם ממגזין אוכל וכד׳…?
זה המינסטרונה שאצלי בבית אוהבים
(בלי קישואים למשל…והפעם עם איטריות דקיקות…)
אל תיבהלו מכמות החומרים במתכון- המרק עשיר בירקות וזה מה שנהדר בו.

מרק מינסטרונה שלי

מה צריך?
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
שני גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים דק (או 1/4 כפית זרעי סלרי)
1 עגבניה קטנה חתוכה לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות קטנות
1 קופסה קטנה של עגבניות כתושות/קצוצות דק
לפחות כוס שעועית מבושלת (אצלי הפעם לבנה גדולה)
כפית עלי רוזמרין טרי קצוצים דק
כפית עלי טימין טרי
כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
מים
שעועית ירוקה חתוכה (לחתיכות שעולות על כף מרק)
מעט פסטה בצורה שאוהבים

איך מכינים?
-מכניסים הכל לסיר
-מכסים במים כך שיגיעו לכ-2 ס״מ מעל לירקות
-מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
-מביאים לרתיחה, ומיד מעבירים לאש הכי קטנה ומבשלים עם מכסה סגור כשעה. מדי פעם מערבבים
-טועמים את המרק לאחר שעה, מאזנים טעמים ואם צריך מוסיפים מעט מים.
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד כרבע שעה או עד שהיא מבושלת.
-אם רוצים לבשל את הפסטה במרק, מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים 1/2 כוס פסטה. מבשלים עד שהפסטה מוכנה
-אם לא רוצים שהפסטה תהיה בכל המרק, מבשלים כחצי כוס (או כוס שלמה) פסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה ושומרים להגשה עם המרק.
-מגישים עם שלוק של שמן זית ששופכים מעל ושפריץ קטן של מיץ מלימון טרי. אפשר גם לפזר קצת בזיליקום טרי קצוץ וגבינת פרמז׳ן מגורדת למעלה.

*את המרק שלי בישלתי כ-6 שעות בסיר לבישול איטי. מומלץ למי שיש בבית.
*שעועית לבנה או אדומה מתאימות כאן. אני השתמשתי בלבנה ענקית.
*אפשר להוסיף קוביות קישוא
*אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טריה, או בקפואה ישר מהמקפיא
* אם יש לכם במקרר קצה /קליפה של גבינת פרמז׳ן אמיתית, אפשר להכניס לסיר מתחילת הבישול. המרק יקבל טעם עמוק ומיוחד, אך זה טעם די דומיננטי ולא כולם אוהבים.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com