אני אוהבת לשדרג ארוחות ׳על האש׳ במשהו מיוחד,
והפעם אספר שחסה ערבית על הגריל זה ה-דבר!
זו אחת מהמנות האלו, שאפקט ה-״וואו״ שלה
עומד ביחס הפוך לקלות ההכנה שלה.
נשמע מוזר?
חכו עד שתטעמו ותבינו את הקסם.
החסה עוברת צריבה שמוסיפה לה טעם מיוחד,
מתובלת בויניגרט נקטרינות חמוץ מתוק קטיפתי
ולסיום משתדרגת בטאץ׳ קראנצ׳י של אגוזי לוז קלויים.
חלום, כבר אמרתי?
מעולה גם כמנה טבעונית, צמחונית, פליאו וכד׳.
אז לרגל יום העצמאות ולשאר חייכם,
קבלו ממני באהבה מתכון חדש:
לבבות חסה על הגריל עם וינגרט נקטרינה ואגוזי לוז
מה צריך?
2-3 ראשי חסה ערבית ללא העלים החצוניים, חצויים לאורך
כמה כפות אגוזי לוז קלויים וחצויים או חתוכים גס
לויניגרט:
1 נקטרינה
½ בצל אדום קטן
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף חרדל דיז׳ון
1 כף מייפל/דבש
2 כפות חומץ בן יין לבן
¾ כוס שמן זית
2 קמצוצי אבקת שום
¼ כפית מלח
פלפל שחור טחון לפי הטעם
איך מכינים?
-שמים את כל מרכיבי הויניגרט בבלנדר ומעבדים עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
-טועמים ומתקנים טעמים אם רוצים.
-מורחים את חצאי החסה בשמן זית (על הצד החתוך), -מתבלים במעט מלח ופלפל וצולים על הגריל עד להשחמה.
-מורידים מהגריל, מסדרים יפה על צלחת, מזלפים ויניגרט מעל ומפזרים אגוזי לוז על הכל.