צ׳יפרו אותי השבוע בארגז האורגני מחווה אורגנית מרחביה בכזה שפע שלעשבי תיבול רעננים, ירוקים וריחניים, שהיה ברור לי שאני אוכלת אותם טריים ולא מבשלת איתם הפעם.
מצאתי את עצמי במטבח, קוצצת במרץ, משדכת להם יהלומי רימון אדומים, דומדמניות מיובשות וצ׳ילי מהגינה ומכינה סלט רענן וממכר.
הסלט נהדר כתוספת לכל ארוחה, אפשר להכין אותו מראש והוא אפילו נשמר יופי לעוד יום במקרר.
*אפשר להשתמש באיזו תערובת עשבים שרוצים ולתבל את הסלט במה שאוהבים.
*בחרתי לשלב הפעם גם שקדים מסוכרים כדי להוסיף עוד קצת קראנץ׳ וצבע, כל אגוז יתאים פה אבל גם לא חייבים.
*אני אוהבת לקצוץ הכל דק דק אבל אפשר גם להשאיר עלים שלמים או לקצוץ גס יותר.
מה צריך?
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
חצי צרור ארוגולה/רוקט
רבע צרור נענע
8-10 גבעולי עירית קצוצה
גרגרי רימון- כמה שרוצים
צ׳ילי אדום פרוס לפרוסות דקיקות
2-3 כפות חמוציות/דומדמניות או כל פרי יבש שרוצים
מיץ מלימון בינוני
מיץ מקלמנטינה גדולה או שתיים
1-2 כפות חומץ שרי כל חומץ שאוהבים
שמן זית לפי הטעם (לפחות 4 כפות)
מעט סירופ מייפל אמיתי/סילאן/דבש (כף בערך)
מלח ופלפל לפי הטעם
שקדים מסוכרים
איך מכינים?
-קוצצים את כל העשבים ושמים בקערה
-מוסיפים גרגרי רימון (לפחות רבע כוס)
-מוסיפים דומדמניות/חמוציות מיובשות (כשלוש כפות)
-מוסיפים פרוסות דקיקות של צ׳ילי לפי הטעם
-מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים, מתקנים תיבול ובסוף מוסיפים 3 כפות שקדים מסוכרים (או כל אגוז קלוי אחר)
לשקדים המסוכרים:
1/4 כוס שקדים פרוסים
1 כף אבקת סוכר
-מחממים מחבת טפלון קטנה ומוסיפים את פרוסות השקדים. מערבבים כל הזמן על אש בינונית עד שהשקדים מזהיבים מעט. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שהשקדים עטופים בסוכר ומשחימים מעט.
-מוציאים מהמחבת לצלחת (רצוי עם נייר פרגמנט למנוע הדבקות) ומקררים.