עוגיות ביסקוטי נהדרות

 

עוגיות ביסקוטי פריכות שמכינים בקערה אחת הן הפתרון האולטימטיבי שלי כשחייבים משהו מתוק ואין כלום בבית.
ביסקוטי בלטינית= נאפה פעמיים, וזה מה שמעניק להן את הפריכות המיוחדת הזו שאי אפשר לעמוד בפניה.

 

הן מקבלות באהבה כל מה שתרצו:

אגוזים שונים (פקאן, שקד, פיסטוק ולוז הם האהובים עלי)

פירות יבשים (מתה על דובדבנים חמוצים)

שוקולד (מריר, לבן, חלב או תערובת)

תבלינים (וניל, קינמון, מוסקט , ג׳ינג׳ר ועוד)

תהיו יצירתיים, ערבבו פנימה מה שמפתה אתכם (או מה שיש בבית…)

אני מעדיפה קמח כוסמין באלו, הוא טעים ומתאים כאן,
אבל כל קמח יעבוד.

חומרים לביסקוטי ממכר:

3 כפות שמן זית
½ כוס (100 גרם) סוכר (חום או רגיל)
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה L
קורט מלח
1 כוס קמח (140 גרם)מעורבבת עם כפית אבקת אפיה
½ כוס תוספות לבחירתכם

איך מכינים?

1.מחממים תנור ל-160 מעלות
2. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח והתוספות.
3. מוסיפים את הקמח והתוספות ומערבבים.
4. בידיים רטובות )לא להבהל, הבצק דביק מאוד) יוצרים גליל ארוך על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
5. אופים כ-25 דקות או עד שמזהיב/משחים. מוציאים מהתנור.
6. מקררים כרבע שעה ובנתיים מנמיכים את התנור ל- 130 מעלות.
7. פורסים את הגליל לפרוסות ומסדרים בחזרה על התבנית.
8. אופים לייבוש 10 דקות.
9. מוציאים מהתנור ומקררים.
10. שומרים בקופסה אטומה.

*רצוי להכפיל כמויות (לא רוצה להגיד ״אמרתי לכם״ כשכל הקופסה תגמר בחצי שעה ולא ישאר אפילו ביסקוט אחד לקפה)

*לא חייבים שמן זית, כל שמן יעבוד פה
*באלו שבתמונה החלפתי כף מהקמח בכף של אבקת קקאו לצבע וטעם
*אפשר להפחית מעט סוכר
*אפשר לפזר לפני האפיה מעט סוכר לאקסטרה קריספיות

*רעיונות לשילובים:
שוקולד מריר+שוקולד לבן
ג׳ינג׳ר מסוכר קצוץ+שוקולד מריר
פקאן+חמוציות+שוקולד חלב
פיסטוק+חמוציות+שוקולד לבן
שקדים+דובדבנים מיובשים+שוקולד מריר

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com