עוגיות ג׳ינג׳ר ומולסה

?אוירת חג המולד תמיד היתה ותהיה קסומה בעיני.
כשגרנו בארה״ב לפני כמה שנים,
לקראת החג סן פרנסיסקו
היתה מתמלאת באורות וקישוטי חג
וברדיו היו מתנגנים שירי כריסמס ללא הפסקה.
כמובן שתמיד עבדתי סביב השעון בחגים,
אבל הרמתי כוסית לחג עם חברי המקומיים
ונהנתי ממאכלי החג ומהאוירה,
למרות שלא היו שלי באמת.
עוגיות תבלינים ומולסה, רכות בפנים וקריספיות בחוץ,
הן האהובות עלי, ותמיד מחזירות אותי לתקופה ההיא.
תרגמתי את המתכון לעוגיות האלו,
שבלי קשר לחג המולד,
נפלאות לצד כוס קפה/תה
בתקופה זו של השנה.
מי שלא אוהב ג׳ינג׳ר ותבלינים חזקים -שיוותר הפעם.
אני לגמרי מאוהבת בעוגיות האלו.

*הטריק לעוגיות תפוחות, קריספיות בחוץ ורכות בפנים (ולא שטוחות ודקות) הוא לקרר את הבצק היטב לפני שמגלגלים, טובלים בסוכר ואופים.
*חשוב להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות כי הן משתטחות. אני שמתי רק 12 בתבנית.
*מולסה שחורה נראית דומה לסילאן וקונים אותה בחנויות טבע.
טיפ: שמנו את כוס המידה במעט שמן לפני שתמלאו אותה במולסה והמולסה תחליק החוצה בקלות מהכוס.

עוגיות ג׳ינג׳ר ומולסה

מה צריך?
180 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת חדר)
1 כוס סוכר (אצלי חום בהיר)
1/4 כוס מולסה שחורה
1 ביצה גודל L
2 ורבע כוסות קמח רגיל (315 גרם)
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח (1/2 כפית אם אתם אוהבים מליחות)
1/2 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
1/2 כפית אבקת ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

3-4 כפות סוכר לגלגול העוגיות לפני האפיה

איך מכינים?
-במיקסר בעזרת וו גיטרה (או בקערה ובעזרת כף עץ) מערבבים 2-3 דקות את החמאה הרכה+הסוכר+המולסה, עד שהתערובת אוורירית ותפוחה מעט.
-מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
-בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, המלח והתבלינים.
-מוסיפים את תוכן קערת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים רק עד לקבלת בצק.
-הבצק דביק ורך ולכן מקררים אותו במקרר כשעה.
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומכדררים כדורי בצק בקוטר של כ-3-4 ס״מ (צריכות לצאת 32-37 עוגיות מכמות הבצק הזו). אם הכדורים רכים מדי מחזירים למקרר לעוד 10 דקות, אחרת יצאו עוגיות שטוחות מאוד וקשות.
-מגלגלים כל כדור בסוכר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווחים גדולים. הכדורים ישתטחו במהלך האפיה.
-אופים 10-12 דקות, מוציאים מהתנור ואחרי 2 דקות מעבירים את העוגיות לרשת קירור או למשטח אחר (כדי שלא ימשיכו להאפות מחום התבנית).
-לאחר שהעוגיות מתקררות לגמרי יש לאחסן אותן בקופסה אטומה.

?ולמי שחוגג אאחל Merry Christmas!?

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com