עוגיות חמאה מתובלות

לכולנו יש חנות אחת שאנחנו אוהבים במיוחד.
כזו שכל פריט בה מעורר משהו,
כזו שהיינו רוצים תמיד לקבל אליה שובר מתנה
ושאנחנו מוכנים לספר עליה בהתלהבות
לכל מי שרק יסכים להקשיב.
חנויות ממתקים לא עושות לי את זה
וגם לא חנויות בגדים,
אבל קחו אותי לחנות תבלינים איכותית
כמו אדונית התבלינים בפרדס חנה ואני בעננים-
מבחר נפלא של תבלינים, חומרי גלם, אגוזים, קמחים, קפה משובח שנטחן על המקום, פירות יבשים,
ועוד הפתעות מכל העולם עם שירות מקסים במיוחד.

היום לקחתי לשם חברה טובה
ויצאתי בין היתר עם תערובת בהרט משובחת.
זוהי תערובת תבלינים ארומטית ומיוחדת
שבד״כ מתבלת עוף, קציצות ותבשילים,
אבל בחרתי הפעם לבשם בה עוגיות,
ויצאו המוני סהרונים מתובלים שנמסים בפה.
10 דקות עבודה, 15 דקות בתנור
והמטבח שלכם מריח כמו חלום.
(וטיפ למי שלא אוהב ציפורן –
באדונית התבלינים, הבהרט נטול ציפורן,
ומי שכן אוהב- בקשו והם יוסיפו לכם בשמחה.)

עוגיות סהרוני וניל ובהרט

200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר(לא מומסת )
שתי כוסות קמח רגיל (אצלי כוס רגיל+ כוס כוסמין)
שתי כפות סוכר
כפית תמצית וניל
כפית וחצי בהרט
קורט מלח

אופן ההכנה:
-ללוש הכל לבצק רך.
*אפשר לקרר את הבצק לכחצי שעה לפני שיוצרים סהרונים אם הוא רך מדי

-לעשות צורות של נחש/חצי ירח/עיגול שטוח בערך בעובי ואורך של אצבע.

-לאפות 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

-כשהעוגיות עדיין חמות אבל לא כבר התקררו מעט- לאבק בזהירות עם הרבה אבקת סוכר.

מזמינה אתכם לשחק עם תבלינים?

2 מחשבות על “עוגיות חמאה מתובלות”

  1. פחדתי לשים כפית וחצי בהרט וגיליתי אחרי האפייה שיכולתי!
    אפשר לסמוך עליך בעיניים עצומות?
    מושלמות ליד הקפה. תודה!

    הגב

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com