אני מאוד אוהבת את הסתיו.
אגסים מזכירים לי סתיו, וכשמשדכים להם שקדים ווניל מתקבל שילוב טעמים עדין וטעים במיוחד.
לא יודעת אם העוגה שלי תקדם את בואו של הסתיו אבל בעיני היא סתווית ביותר ומושלמת.
מלבד שילוב הטעמים הנהדר, מבפנים היא רכה יותר בגלל שיש בה גם שקדים טחונים דק ומבחוץ היא פריכה בזכות שכבה דקה של פרוסות שקדים ומעט סוכר שמתקרמל.
בלי הקצפות, בקערה אחת,
ותוך פחות משעה יש לכם בחושה מפנקת.
*אפשר להשתמש בקמחים מלאים אך תתקבל עוגה פחות רכה וקלילה
*אפשר להחליף את השמנת החמוצה ברסק תפוחי עץ לעוגה פרווה/ללא לקטוז
*בגרסה נטולת גלוטן מחליפים את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן
*אפשר להכין עם שזיפים/תאנים/תותים/פירות יער…
מה צריך?
3 ביצים בגודל L
3/4 כוס סוכר (אצלי חום בהיר)
1/4 כפית מלח (או פחות)
1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמן (אצלי שמן זית)
1/3 כוס שמנת חמוצה
1/2 כוס שקדים טחונים/קמח שקדים
1 כוס קמח פחות 2 כפות
1.5 כפיות אבקת אפיה
4-5 אגסים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
לציפוי:
1/3 כוס שקדים פרוסים
2 כפות סוכר
איך מכינים?
– מדליקים תנור ל-170 מעלות
– מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הוניל בעזרת מטרפה/כף עץ/מיקסר
– מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את השמן
– מוסיפים את השמנת החמוצה
– מערבבים יחד בקערה קטנה את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לקערה של החומרים הרטובים
– מערבבים רק עד שהקמח נבלע ומקפידים לא לערבב יותר מדי
– מוסיפים 2/3 מכמות האגסים, מערבבים מעט
– שופכים לתבנית מרובעת 20×20, עגולה 24 או שתי תבניות אנגליש
– מפזרים למעלה את ה- 1/3 הנותר של האגסים
– הציפוי: מפזרים מעל את השקדים ומעל לשקדים את שתי כפות הסוכר
– אופים כ-30 דקות (תלוי בגודל התבנית) או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא עם פירורים לחים או יבש.
– נותנים לעוגה להתקרר ואז אפשר לפדר במעט אבקת סוכר אם רוצים