אתמול קפצה אלי חברה לקפה קצר בבוקר,
והכנתי לכבודה עוגת גזר בריאה יותר.
10 דקות של עבודה, שיחה נעימה בגינה האביבית שלי, ופגישת הכוס קפה שלנו שודרגה לפינוק בוקר מושלם.
העוגה יצאה רכה, מבושמת, לחה ומלאה בטעמים (ואני יישרתי אותה ללא הפסקה…)
כשחברתי צעדה לעבר הדלת ונפרדה ממני בחיבוק היא בקשה את המתכון,
והיה ברור לי שאחלוק אותו גם אתכם.
*כל קמח כמעט יעבוד כאן, כולל קמח ללא גלוטן, אבל אז צריך לוודא ששיבולת השועל גם היא נטולת גלוטן או לוותר עליה ולהשתמש ב 1 ורבע כוסות קמח ללא גלוטן
*אפשר בהחלט להפחית מעט מהסוכר אם רוצים, אבל אז להוסיף נוזל כלשהו באותה הכמות
*אפשר להחליף את הפירות היבשים באגוזים, לשלב גם וגם או לוותר בכלל
*2 כוסות גזר מגורד מקבלים מגירוד של כ-2 גזרים גדולים מאוד
עוגת גזר נהדרת:
מה צריך?
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)
1.5 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון
3 ביצים Large
1 כוס סוכר חום
1/8 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס שמן
2 כוסות גזר מגורר גס
3 כפות דומדמניות מיובשות/חמוציות מיובשות/צימוקים
לפיזור לפני האפיה (לא חייבים):
2 כפות סוכר קינמון (לינק בתגובה הראשונה)
איך מכינים?
-מחממים תנור ל 175 מעלות
-בקערה קטנה מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, הקינמון ואבקת האפיה ומניחים בצד. (אם בחרתם בקמח מלא כלשהו ויש בו גושים, נפו את הקמח)
-בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הוניל
-כשהתערובת נראית תפוחה מעט, מוסיפים את השמן בהדרגה תוך ערבוב
-מוסיפים לקערת הבלילה את תוכן הקערה הקטנה, את הגזר ואת התוספת שבחרתם ומערבבים רק עד שהבלילה נראית אחידה. להקפיד לא לערבב יותר מדי אחרת העוגה תצא במרקם דחוס. (אם משתמשים בקמח ללא גלוטן ערבוב יתר לא רלוונטי)
-מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת (אפשר 2 אנגליש/אנגליש אמריקאית רחבה אחת/תבנית 24 או כל תבנית שתבחרו)
-אם רוצים מפזרים 1-2 כפות סוכר קינמון (לינק בתגובה הראשונה)
-אופים כ-35 דקות עד שעה, תלוי בגודל התבנית שבחרתם, עד שקיסם יוצא ללא בלילה דבוקה אליו. (מאפינס יהיו מוכנים תוך כ-20 דקות!)
*את התבנית הנהדרת שבתמונה קיבלתי מעוד חברה אהובה והיא פרי עבודת ידה של מיקי הרדאבל
יצא טעים ומאד והריח המשכר
בכל הבית!
איזה כיף לשמוע!