עוגת דבש כמו של פעם

אני יודעת שיש המון מתכונים של עוגות דבש עם שדרוגים וטוויסטים למיניהם אבל אני אוהבת את עוגת הדבש שלי בסגנון העוגות של פעם- פשוטה ועסיסית ועם טעם נקי של דבש ומעט תבלינים.

שדרוג היחיד שטעים לי הוא ציפוי פריך של אגוזי פקאן או שקדים, כמו על המאפינס שבתמונה.

בעוגה הזו אני אוהבת לערבב דבש וסילאן וכדי לקבל טעם טוב של תבלינים אני מכינה תה חזק עם שקיות של צ׳אי. אפשר להשתמש גם ביסמין או בארל גריי.

חשוב להכין את התה ולתת לו להתקרר מעט כדי שלא יהיה רותח כשנוסיף אותו לקערה.

*אפשר בהחלט להשתמש בדבש /סילאן בלבד, להשתמש בתה רגיל ולהוסיף מה שרוצים (עוד תבלינים, קוביות תפוחי עץ, צימוקים ועוד).

*עוגות דבש משתבחות אחרי כמה ימים אז כדאי להכין מספר ימים לפני שאתם מתכוונים להגיש, לקרר, לעטוף בניילון נצמד ולאחסן בטמפרטורת חדר.

*אם בחרתם לשים ציפוי אגוזים מלמעלה אז כדאי לאכול באותו היום כי למחרת הציפוי כבר לא פריך.

*אפשר להכין עוגות, מאפינס או כמוני- תבנית אנגליש ארוכה+כ-12 מאפינס

-אפשר לצפות את העוגות/מאפינס (לאחר שהתקררו לגמרי) בקצפת ולאחסן במקרר

עוגת דבש בחושה

מה צריך?

3 ביצים בגודל L

3/4 כוס שמן (אצלי שמן זית)

3/4 כוס סוכר (אצלי חום בהיר)

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סילאן

1 כוס תה חזק (מ-2 שקיות)

 

כוס ורבע קמח כוסמין (או רגיל במקום)

1 כוס קמח רגיל

1/4 כפית מלח דק

1 כפית קינמון

1.5 כפיות אבקת אפיה

איך מכינים?

-מחממים תנור ל-160 מעלות

-בקערה אחת מערבבים את קבוצת החומרים הראשונה

-בקערה שניה מערבבים את קבוצת החומרים השניה

-מאחדים את תוכן שתי הקערות בהדרגה תוך ערבוב ומקפידים לא לערבב יותר מדי, אחרת העוגות תצאנה כבדות ודחוסות.(עדיף במיקסר עם וו גיטרה ואז שמים בקערה שלו ישר את קבוצת החומרים הראשונה ומערבבים דקה שתיים ואז מוסיפים את תוכן קערת הקמחים. אפשר גם במעבד מזון אבל חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי)

-מעבירים את הבלילה (הדי נוזלית יש לומר) לתבניות (2-3 אינגליש, תלוי בגודל התבנית שבחרתם)

-אם בחרתם לצפות באגוזים/שקדים פרוסים, פזרו אותם מלמעלה לפני האפיה בשכבה אחידה מלאה ומעל לאגוזים פזרו 1-2 כפות סוכר

-אופים עד שהעוגות יציבות וקיסם יוצא ללא בלילה רטובה עליו

-מאפינס יהיו מוכנים אחרי כ-25 דקות, עוגות עשויות להאפות כ- 45 דקות עד שעה.

כתוב/כתבי תגובה