עוגות עם פירות תמיד אהבתי במיוחד.
יש משהו בחמיצות שלהם שיוצר איזון נפלא עם כל בצק מתוק.
לפעמים כשאין לי פירות טריים בבית אני שולפת צנצנת של ריבה (אצלי רק תוצרת בית, מתכונים בקרוב) ומשתמשת בה במקום בפירות טריים.
אחד השילובים האהובים עלי ביותר בז׳אנר עוגות הפרי הוא בצק פריך עם שכבת פירות ומעל פירורי בצק,
אולי בגלל שזה מחזיר אותי תמיד לזכרון ילדות ובו מככבת קופסת פח על השיש עם חיתוכיות הריבה של קרובת המשפחה האהובה והאצילית לאה ז״ל.
לאה היתה אישה יפה עם רעמת שיער לבן יפה ופנים מחייכות שתמיד פיזרה חיוכים לכל עבר וחילקה לילדים הפתעות טעימות.
אז לזכר לאה והחיתוכיות אני חולקת אתכם הפעם את עוגת פירות האהובה עלי ואתם מוזמנים לחתוך אותה לחיתוכיות מרובעות כפי שלאה היתה עושה.
* הבצק הפריך כאן הוא בצק שנקרא 1,2,3 (אחת, שתים, שלוש) בגלל יחס החומרים בו, מוזמנים להשתמש בכל בצק פריך שאתם אוהבים
* אפשר להשתמש בסוג אחד של פרי או לערבב כל מני. הכל יוצא טעים.
עוגת פירות/ריבה ופרורים
מה צריך?
100 גרם סוכר (כן, אפשר להפחית קצת)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (כן, אפשר לשלב קמחים)
1 ביצה L
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
כ-2 כוסות פירות קיץ חתוכים לקוביות או צנצנת ריבה
(משמש, שזיף, אפרסק, נקטרינה, דובדבנים, תותים …)
איך מכינים?
-במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה/קערה שמים את הסוכר, הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת קמח עם פרורי חמאה בגודל של גרגרי אורז. (אם מכינים בידיים פשוט מערבבים את החומרים ביחד בתנועות שפשוף בין כפות הידיים).
-מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים עוד קצת עד לקבלת פרורי בצק שאם ננסה לחברם יהפכו לגוש בצק. הבצק רטוב מדי- הוסיפו מעט קמח, פרורי ולא מתחבר לבצק- הוסיפו מעט מים קרים.
-2/3 מהבצק שוטחים בתחתית התבנית ומכניסים למקרר ואת השליש הנותר עוטפים בניילון ומכניסים למקפיא לבנתיים.
-בזמן שהבצקים בקרור מדליקים תנור ל-180 מעלות וחותכים את הפירות לקוביות.
מוציאים את התבנית מהמקרר, ומפזרים את הפירות או הריבה.
לוקחים פומפיה ומגרדים מעל הפירות/ריבה את הבצק שהיה במקפיא.
מכניסים לתנור החם ואופים 25-40 דקות או עד שהבצק למעלה מזהיב והפירות/ריבה מבעבעים מעט.
-מקררים, מפדרים במעט אבקת סוכר וחותכים.
אפשר להשתמש בתבניות בצורות שונות ובגדלים שונים, פשוט צריך להחליט איזה עובי בצק רוצים בתחתית. (אם רוצים שכבה עבה יותר בוחרים תבנית קטנה יותר או תבנית אנגליש קייק).
אם נשאר משהו מהעוגה כדאי לאחסן במקרר.
משהו לא מסתדר עם העוגה הזו?
200 גר' חמאה ל- 300 גר' קמח, זה ממש בלתי אפשרי.
זה יצא בצק חמאה, בקושי הורגש הקמח.
זאת לא טעות?
נראה לי ש 100 גר' חמאה היתה בהחלט מספיקה.
בכל אופן, נאלצתי להוסיף עוד קמח כדי שהבצק יצא סביר.
אשמח לתגובה
הי, אלו היחסים והכמויות הנכונות. חשוב לעבוד עם חמאה קרה ולקרר את הבצק לפני השימוש אם הוא רך מדי.