עוגת פירות קיץ ויוגורט

הכל התחיל מחשק שלא עבר לעוגה בחושה רכה וטעימה עם פירות קיץ חמצמצים וטעימים.

על השיש חיכו משמשים ושזיפים רכים מדי והתלבטתי אם להכין עוגת שזיפים או עוגת משמשים.

כשהכל נשמע טעים קשה להחליט ולבחור אז החלטתי פשוט לשלב ביניהם ונזכרתי גם בעוגת יוגורט שאני מאוד אוהבת. הוספתי עוד טעמים, שיניתי כהרגלי ויצרתי עוגה חדשה נהדרת-

רכה, עם טעמי וניל ומוסקט (ומעט חמצמצות נעימה של היוגורט), ומעל הכל- פירות עסיסיים שהתרככו וקישטו אותה בטעמי עוגות מילדותי.

עוגת יוגורט היא המקבילה הצרפתית לעוגת מיץ תפוזים ישראלית- היא קלה להכנה וזו בערך העוגה הראשונה שמלמדים ילדים להכין בקערה אחת עם כף עץ.

*אפשר ללא גלוטן- פשוט משתמשים בקמח ללא גלוטן.

*אפשר בגרסה טבעונית- משתמשים ביוגורט סויה או יוגורט מתחליף חלב ומוסיפים לבלילה כף מיץ לימון טרי. משתמשים בתחליפי ביצה וכל השאר כרגיל.

*אפשר להשתמש באיזה שילוב קמחים שרוצים כל עוד משתמשים סה״כ ב-2 כוסות מידה, אני שילבתי הפעם קמח רגיל+כוסמין+קמח שקדים (שקדים טחונים)

*אפשר להשתמש באיזה שמן צמחי שתרצו- אני בחרתי בשמן זית שמוסיף ארומה וטעם לעוגה.

*והכי חשוב- אפשר להשתמש באיזה פרי שרוצים או בשילוב פירות. אני פרסתי וסידרתי במעגלים אבל אפשר לחתוך איך שרוצים ולפזר בשכבה אחידה למעלה.

*אין כאן הרבה פירות אז אם תרצו יחס של יותר פרי לעוגה אפשר לאפות בתבנית גדולה יותר כך שהעוגה תצא נמוכה יותר, והפוך- אם תאפו בתבניות אנגליש- תצא עוגה עם מעט פרי למעלה. לשיקולכם. (בתמונה השתמשתי בתבנית קפיצית 24).

 

מה צריך?

2 כוסות קמח (אצלי שילוב של כוס קמח רגיל+½ כוס שקדים טחונים+½ כוס קמח כוסמין- מומלץ!)

1 כף אבקת אפיה

2 ביצים L

1 כוס סוכר (אצלי חום בהיר)

קורט מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית

2-3 קמצוצים של אגוז מוסקט טחון (או כ-8 גירודים של אגוז מוסקט טרי)

½ כוס שמן (אצלי שמן זית)

1 כוס יוגורט (טבעי לא ממותק)

משמשים/שזיפים/אפרסקים/נקטרינות/דובדבנים וכד׳

2 כפות סוכר (אצלי חום בהיר) לפיזור על הפירות לפני שמכניסים לתנור

 

איך מכינים?

-מחממים תנור ל-170 מעלות.

-מערבבים את הקמחים עם אבקת האפיה בקערה קטנה ושמים בצד.

-בקערה שמים את הביצים, הסוכר, המלח, הוניל והמוסקט ומערבבים היטב (מטרפה ידית או כף עץ), רצוי דקה שתיים עד שמקבל קצת נפח.

-מוסיפים את השמן בהדרגה תוך ערבוב, עד שנוצרת בלילה אחידה.

-מוסיפים את היוגורט ושוב מערבבים לקבלת בלילה אחידה.

-מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמחים ואבקת האפיה מהקערה שהכנו מראש ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה. זה בסדר אם יש מעט גושי קמח קטנים. אם צערבבים יותר מדי יתפתח גלוטן והעוגה תצא דחוסה.

-שופכים את הבלילה לתבנית משומנת (24, 26 או מלבנית. אפשר גם 2 אנגליש קייק), פורסים או חותכים פירות ומסדרים מעל הבלילה.

-מפזרים 2 כפות סוכר מעל הפירות

-אופים כ-45 דקות (תלוי בתבנית) או עד שהפירות אפויים וקיסם שננעץ לעוגה יוצא ללא בלילה רטובה. שימו טיימר ראשוני ל-30 דקות ותוסיפו זמן לפי הצורך, כי יש הבדלי זמן בהתאם לתבנית שתבחרו.

-מקררים מעט ופורסים.

 

כתוב/כתבי תגובה