רוצים עוגה לשבת?
או במלים אחרות-
מה קורה כשאני קונה פקאנים יפים,
והראש שלי ישר משדך להם מייפל וקוקוס…
זו מעין עוגת מייפל משודרגת
וקצת בריאה יותר (קצת).
מה חשוב בעוגה הזו?
-לא לערבב יותר מדי אחרי שמוסיפים את הקמח כי אז תתקבל עוגה דחוסה וכבדה (מה שנקרא ׳עוגת חנק׳).
-אפשר רק עם קמח רגיל (פשוט להחליף את הכוסמין ברגיל)
-אפשר בלי קוקוס- פשוט להחליף את הקוקוס בקמח.
-להשתמש במייפל טהור ואיכותי ולא בסירופ חיקוי.
-אפשר פרווה, פשוט תחליפו ביוגורט טבעוני/חלב שקדים/ מיץ תפוזים/חלב קוקוס וכד׳.
-אפשר ללא גלוטן, פשוט תשתמשו בקמח ללא גלוטן.
-אפשר בהחלט להחליף את הפקאן בפיסטוק/שקדים וכד׳.
מה צריך?
1/2 כוס קמח כוסמין
1/4 כוס קוקוס טחון
3/4 כוס קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט או שניים מלח
4 ביצים L
1 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן (אצלי זית)
1 כוס יוגורט
כ-3/4 כוס פקאנים קצוצים
כרבע כוס מייפל טהור איכותי
איך מכינים?
-חממו תנור ל-170 מעלות
-ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים (ששת הראשונים במתכון)
-הקציפו את הביצים, הסוכר והוניל עד שהתערובת בהירה יותר ומעט תפוחה
-הוסיפו את השמן בהדרגה תוך כדי ערבוב
-הוסיפו את תוכן קערת החומרים היבשים וערבבו רק עד שהקמח נבלע והתערובת אחידה יחסית
-העבירו את הבלילה לתבנית משומנת מרובעת (23×23), או לתבנית עגולה 22/24, או לאנגליש (תלוי בגודלה).
-פזרו מעל את האגוזים ואפו כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא ללא בלילה רטובה עליו
-איך שהעוגה יוצאת מהתנור שפכו עליה את המייפל באופן שווה ותנו לה להתקרר
אני ברגיל לא נוהג לכתוב תגובות, אבל הפעם הייתי חייב.
העוגה יצאה פשוט מטורף, אוורירית וטעימה, תודה רבה!
שמחה שאהבת ותודה רבה שחזרת לכתוב לי!
הכנתי פרווה, במקום יוגורט שמתי חצי ריצ' להקצפה וחצי מיץ תפוזים, יצאה עוגה אוורירית משגעת!!
תודה!
שמחה לשמוע! עשית מצויין, אפשר גם רסק תפוחים לא ממותק במקום היוגורט לפרווה 🙂