מי שאוהב שוקו בננה- חייב להכין!!
עוגה שהכנתי בגלל שבננות בשלות מדי לאכילה הסתכלו עלי מקערת הפירות
והתחננו להפוך למשהו מפנק לסופ״ש…
עוגה בחושה קלי קלות שתצטרכו להתאפק
ולתת לה להתקרר מעט כדי שלא תתפורר בחיתוך.
(בקושי הספקתי לצלם לכם אותה?)
לדעתי מתוקה מספיק
אבל מי שאוהב מתוק יותר
מוזמן לשים כוס סוכר במקום 3/4)
ממליצה לפזר מעט אבקת סוכר לפני שחותכים
ולחתוך עם סכין משוננת אם יש בבית.
אפשר להכין כמאפינס
אבל אז אופים בסביבות ה-20 דקות.
אז קבלו את מלכת השבת שלי להיום:
עוגת שיש שוקו בננה עם שברי שוקולד
2-4 בננות בשלות מדי מעוכות (כוס וחצי)
קורט מלח
ביצה אחת L
⅓ כוס שמן (זית או אחר)
¾ כוס סוכר (אצלי סוכר חום, אפשר גם כוס שלמה)
1.5 כוסות קמח (ערבבתי כוס כוסמין+ ½ רגיל)
1 כף קורנפלור (לא חובה)
1.5 כפיות אבקת אפיה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ לגודל דומה לשוקולד צ׳יפס (אצלי 60%)
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות סוכר (אצלי חום)
-מחממים תנור ל-175 מעלות
-מערבבים בקערה אחת את 5 המרכיבים הראשונים ובקערה שניה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפיה ושברי השוקולד הקצוץ
-מוסיפים את תוכן הקערה הנוזלית לקערת הקמח ומערבבים רק עד שהבלילה יחסית אחידה. (לא לערבב יותר מדי כדי לא לפתח גלוטן ולקבל עוגת חנק…)
-שופכים ¾ מהבלילה לתבנית אנגליש משומנת
-מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה את אבקת הקקאו והסוכר ומערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה
-שופכים את בלילת השוקולד על הבלילה שבתבנית ומערבבים מעט עם קיסם/שיפוד/צ׳ופסטיק/ידית של מזלג (או- למיטיבי לכת- לשים כמה כפות מכל בלילה לסרוגין ואז לערבב מעט ליצירת דוגמת שיש)
-אופים כארבעים דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא ללא בלילה עליו.