הנה מתכון לעוגת שיש קלה ומהירה, בלי הפרדת ביצים והקצפות- עוגה בחושה בקלי קלות.
זוהי עוגה שלא מצריכה חומרים מיוחדים,
שאתם יכולים להכין בצ׳יק צ׳ק,
ושמהרגע שחלמתם על משהו טעים עם הקפה/תה שלכם ועד שתפרסו לכם פרוסה ממנה ותפעילו את הקומקום, יעברו פחות משישים דקות.
מה צריך?
2 ביצים
1/2 כוס סוכר+ 2 כפות
1/2 כוס שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות חלב/יוגורט/מיץ תפוזים/שמנת מתוקה
1 כוס קמח
1 כפיות אבקת אפיה
לתערובת השוקולד:
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות סוכר
איך מכינים?
-מחממים תנור ל 170 מעלות
-מערבבים בקערה קטנה את הקמח עם אבקת האפיה ושמים בצד
-מערבבים בקערה(או במיקסר עם וו ההקצפה) ביצים+סוכר+מלח+וניל
-מוסיפים את השמן בהדרגה ותוך ערבוב
-מוסיפים את 2 כפות הנוזלים
-מוסיפים את תוכן קערת הקמח שהכנו מראש ומערבבים רק עד שהקמח מתערבב יפה. להקפיד לא לערבב יותר מידי כי אחרת תצא עוגת חנק דחוסה.
-מעבירים את רוב תערובת העוגה לתבנית אנגליש קייק (או תבנית כתר קטנה מאוד כמו בתמונה) ומשאירים כשליש כוס בקערה
-מוסיפים לבלילה שהשארנו בקערה את הקקאו והסוכר ומערבבים
-שופכים את התערובת השוקולדית מעל לבלילה הלבנה שבתבנית, לוקחים קיסם ארוך או ידית של מזלג ומערבבים בעדינות ליצירת דוגמת שיש. לא לערבב יותר מדי כדי שדוגמת השיש תשאר ולא תעלם
-אופים כחצי שעה או עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא ללא בלילה לא אפויה.