עוגת שיש בחושה

הנה מתכון לעוגת שיש קלה ומהירה, בלי הפרדת ביצים והקצפות- עוגה בחושה בקלי קלות.
זוהי עוגה שלא מצריכה חומרים מיוחדים,
שאתם יכולים להכין בצ׳יק צ׳ק,
ושמהרגע שחלמתם על משהו טעים עם הקפה/תה שלכם ועד שתפרסו לכם פרוסה ממנה ותפעילו את הקומקום, יעברו פחות משישים דקות.

מה צריך?
2 ביצים
1/2 כוס סוכר+ 2 כפות
1/2 כוס שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות חלב/יוגורט/מיץ תפוזים/שמנת מתוקה
1 כוס קמח
1 כפיות אבקת אפיה

לתערובת השוקולד:
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות סוכר

איך מכינים?
-מחממים תנור ל 170 מעלות
-מערבבים בקערה קטנה את הקמח עם אבקת האפיה ושמים בצד
-מערבבים בקערה(או במיקסר עם וו ההקצפה) ביצים+סוכר+מלח+וניל
-מוסיפים את השמן בהדרגה ותוך ערבוב
-מוסיפים את 2 כפות הנוזלים
-מוסיפים את תוכן קערת הקמח שהכנו מראש ומערבבים רק עד שהקמח מתערבב יפה. להקפיד לא לערבב יותר מידי כי אחרת תצא עוגת חנק דחוסה.
-מעבירים את רוב תערובת העוגה לתבנית אנגליש קייק (או תבנית כתר קטנה מאוד כמו בתמונה) ומשאירים כשליש כוס בקערה
-מוסיפים לבלילה שהשארנו בקערה את הקקאו והסוכר ומערבבים
-שופכים את התערובת השוקולדית מעל לבלילה הלבנה שבתבנית, לוקחים קיסם ארוך או ידית של מזלג ומערבבים בעדינות ליצירת דוגמת שיש. לא לערבב יותר מדי כדי שדוגמת השיש תשאר ולא תעלם
-אופים כחצי שעה או עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא ללא בלילה לא אפויה.

 

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com