עברנו בית בתוך כל הבלגן של סוף שנה וכו׳.
למרות שתבניות האפיה היו ארוזות,
הייתי חייבת להשאיר אחת בחוץ למקרה ש…
אז בתוך כל האריזות,
נחה לה על הארגז עוגת שזיפים ותפוחים שכולנו ״יישרנו״ בכיף
וכמה ימים אחרי שפרקנו ארגזים בבית אליו עברנו
כבר יצאו מהתנור 3 לחמים טריים.
כי מה לעשות,
אוכל נותן תחושת בית, גם לשפים ועוגת תפוחים בחושה היא לגמרי ׳בית׳.
חייבת לציין שזהו אחד המתכונים הכי עתיקים שיש לי,
עוד לפני ימי ההכשרה הקולינארית שלי.
כ״כ עתיק שהוא עדיין על כרטיסיה ישנה עם כתמים של תפוחים וקינמון מלפני 20 שנה…
כמובן שבעוגה שבתמונה עשיתי שינויים,
כך שתהיה קצת יותר בריאה.
השתמשתי בקמח כוסמין, סוכר חום ושמן זית,
הפחתתי סוכר והוספתי שזיפים.
(כמו כן הוספתי מעט מלח למתכון- קמצוץ או שניים)
*לא חייבים ברנדי
* אפשר להשתמש בקמחים אחרים, כולל קמח תופח ללא גלוטן!
*אפשר להשתמש בפירות אחרים
*אפשר להוסיף 3-4 כפות של פירות יבשים/אגוזים
עוגת תפוחים ושזיפים בחושה:
מה צריך?
לפירות:
3-4 תפוחי עץ קלופים (או לא) חתוכים לקוביות קטנות
3-4 שזיפים, חתוכים לקוביות
1 כפית קינמון
2 כפיות ברנדי
1 כף סוכר
לבלילה:
3 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
שני קמצוצים בין האצבעות של מלח
איך מכינים?
-מחממים תנור ל-170 מעלות ללא טורבו.
-בקערה אחת מערבבים היטב את הפירות עם הקינמון, הברנדי וכף הסוכר. מניחים בצד.
-בקערה שניה מקציפים בעזרת מטרפה (או במיקסר ) את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה מעט ומבהירה.
-מוסיפים בהדרגה תוך הקצפה את השמן.
-מוסיפים את תמצית הוניל, המלח, הקמח ואבקת האפיה ומערבבים מעט מאוד (5-6 בחישות).
-מוסיפים את תוכן קערת הפירות לבלילה ומערבבים רק עד שהקמח והפירות מעורבבים בצורה אחידה בבלילה (אם השתמשתם במיקסר בשלב זה עוברים לערבוב ידני). לא לערבב יותר מדי כי אז העוגה תצא כבדה ודחוסה.
-להעביר לתבנית משומנת ומקומחת ולאפות כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא מהעוגה ללא בלילה רטובה.