פלפלים קלויים

שבועות הפך מזמן למעין חגיגת מוצרי חלב,
אבל הכוכבים העיקריים אמורים בכלל להיות
הירקות והפירות (חג הביכורים, כן?…).
פלפלים קלויים הם תוספת נפלאה לשבועות,
אבל בעצם הם תמיד יופי של דבר,
לא רק על שולחן החג-
הם משדרגים כריכים, חביתות, סלטים,
פשטידות, מאפים וכל מה שתרצו.

ההכנה פשוטה לגמרי והתוצאה נהדרת,
כל מה שצריך זה תנור חם, קערה, סכין
וכמה טיפים ממני.

*חשוב- אל תקלפו את הפלפלים מתחת למים זורמים ואל תשטפו אותם לאחר הקילוף- השטיפה במים מורידה מהטעם הנהדר שנוצר בקלייה בתנור!

*שידרוג: מוסיפים לפלפלים מעט חומץ, שמן זית, שן שום פרוסה דק, מלח, פלפל ומעט נענע קצוצה ומשאירים לכמה שעות בתוך הרוטב שנוצר

*אם לאחר הקילוף נשארו לכם בתחתית הקערה נוזלים, הוסיפו אותם לפלפלים החתוכים (או לאופציית השידרוג)- הם מלאי טעם.

מה צריך?
פלפלים שלמים, אפשר בצבעים שונים
מעט שמן זית
מלח ופלפל

איך מכינים?
-מחממים תנור (או טוסטר אובן) ל-200 מעלות
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את הפלפלים
-מזלפים מעט שמן זית על הפלפלים ומזיזים אותם על התבנית כך ששמן הזית יכסה אותם (כף או שתיים של שמן)
-מתבלים במעט מלח ופלפל. אם רוצים מוסיפים מעט עשבי תיבול טריים- טימין/אורגנו.
-מכניסים לתנור לכ-20 דקות, כל 10 דקות מסובבים את הפלפלים, עד שהם משחימים מאוד.
-טיפ חשוב: מכניסים אותם מיד לקערה ואוטמים מלמעלה עם ניילון נצמד. מחכים שיתקררו לגמרי ואז הקליפה יורדת בקלות. מוציאים את הגבעול והגרעינים בעדינות.
-אחרי הקילוף מניחים על קרש, פותחים כל פלפל עם הסכין, פורשים אותו על הקרש פתוח, ועם גב הסכין מזיזים גרעינים שנשארו הצידה.
-חותכים לרצועות ושומרים בכלי אטום.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com