פשטיפסטה (פשטידת פסטה)

כן. זה טעים כמו שזה נראה.

הבן שלי קורא לזה ״פשתיפסטה״ (פשטידה מפסטה)
אבל זה למעשה מאפה של פסטה מבושלת וגבינות.
אפשר להשתמש בכל תערובת של גבינות רכות וקשות,
להוסיף תבלינים שאוהבים ותוספות
ולאפות ב-180 מעלות עד שזה זהוב, מבעבע וקראנצ׳י.

*אפשר להשתמש בכל מני שאריות של גבינה שיש במקרר
*אפשר להשתמש בפסטה מחיטה מלא/כוסמין/ללא גלוטן
*אפשר להשתמש בתחליפי גבינות טבעוניים ולהוריד את הביצה
* אפשר לפני שאופים לערבב הכל חוץ מהביצה, לטעום, לאזן טעמים ורק אז לערבב את הביצה פנימה.
* אפשר להוסיף פנימה מה שאוהבים- קוביות של עגבניות, עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים, תרד מבושל, קוביות בטטה מבושלת ועוד.

מה צריך?
חבילת פסטה מבושלת (כאן קונכיות גדולות)
1 גביע קוטג׳ (אצלי 5%)
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס שמנת חמוצה
1/4 כוס גבינת פטה מפוררת
1 חבילת כדורי ביבי מוצרלה חתוכים לחצאים
1 ביצה
מעט פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית אבקת שום גבישי
2-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות קטנות

כרבע כוס פרורי לחם
כרבע כוס גבינה מגורדת (אצלי מוצרלה)

איך מכינים?
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן/חמאה.
-מפזרים 2-3 כפות פרורי לחם באופן אחיד על תחתית התבנית.
-מערבבים את הפסטה המבושלת עם יתר החומרים, חוץ מפרורי הלחם והגבינה המגורדת.
-שופכים את התערובת לתבנית שהכנו ומפזרים מעל 2-3 כפות פרורי לחם ומעט גבינה מגורדת.
-אופים 20-30 דקות או עד שמזהיב כמו בתמונה. כל הכיף זה שיש פסטה קראנצ׳ית למעלה ופסטה רכה עם גבינות מומסות מתחת.
-מחכים שיתקרר כ-10 דקות ומגישים לצד סלט טרי.

 

4 מחשבות על “פשטיפסטה (פשטידת פסטה)”

  1. מתכון נפלא
    קל ומהיר להכנה
    אהוב גם על ילדים וגם על מבוגרים
    עשיתי כבר כמה וכמה פעמים

    הגב

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com