צ׳יפס בתנור- רכים מבפנים ושחומים מבחוץ,
טעימים וגם בריאים יותר,
בלי לעמוד ולטגן, בלי להריח כאילו שחיתם בצ׳יפסר…
מושלמים כתוספת לכל דבר ותמיד מתחסלים.
אפשר גם לחתוך לפלחים, לקוביות או לעיגולים,
העיקר שכל החתיכות יחתכו
באותה צורת החיתוך ובאותו הגודל
על מנת שיתבשלו באותו הזמן באופן שווה.
השיטה לקבלת רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
היא שילוב של שני שלבי בישול שונים אך פשוטים.
כמה להשחים אותם?- כמה שאתם אוהבים.
מה צריך?
תפוחי אדמה עם הקליפה (או בלי) שטופים וחתוכים
מעט שמן (אצלי שמן זית)
מלח
פלפל
גיוון וטעמים: רוזמרין טרי, טימין טרי, שיני שום שלמות (קצוץ ישרף), תבלינים שאוהבים (פפריקה, תבלין גריל אוכל מה שתרצו), בצל פרוס ועוד.
איך מכינים?
-מחממים תנור ל-200-250 מעלות
-מרפדים תבניות בנייר אפיה
-מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם כמעט מבושלים אבל לא לגמרי (בסיר או בקערה עם מעט מים ומכסה במיקרו, או באידוי)
-מסננים נוזלים מיותרים ומערבבים את התפוחים המבושלים בקערה עם מעט שמן, מלח, פלפל וכל מה שבחרתם להוסיף.
-מפזרים על התבניות עם רווחים בשכבה אחת, אחרת התפוחים לא יצלו כראוי
-מכניסים לתנור, בודקים כל 10 דקות וצולים עד שהתפוחים שחומים ויפים מבחוץ וכשנועצים בהם סכין חדה הם רכים ומבושלים מבפנים.
נסו ותתמכרו גם אתם!