מתה על מרקם קריספי אבל שונאת לטגן.
לקחתי קישואים אורגניים נהדרים, חתכתי למקלות, עשיתי להם נוהל שניצל והכנסתי לתנור. יצאו רכים בפנים, קראנצ׳יים בחוץ ועם צבע משגע. תכינו בצד מטבל כלשהו, בירה קרה ואתם מסודרים לקיץ.
לגרסה ללא גלוטן- השתמשו בקמח ובפרורי לחם ללא גלוטן (גם קמח עדשים יעבוד!).
לגרסה טבעונית- במקום שימוש בביצה טבלו בחרדל או מיונז טבעוני מדולל במעט מים.
מה צריך?
2-3 קישואים/זוקיני חתוכים למקלות
קערה עם ביצה טרופה+שלוק מים
קערה עם כ-3 כפות קמח שהמלחתם ופלפלתם קצת
קערה עם כחצי כוס פרורי לחם+כפית פפריקה מעושנת+1/4 כפית אבקת שום+2 כפות פרמז׳ן מגוררת דק
איך מכינים?
– מחממים תנור ל-200 מעלות
-טובלים כל מקל בקערת הקמח ומנערים עודפים, מעבירים לקערת הביצה ומשם לקערת פרורי הלחם המתובלים
– מסדרים על תבנית אפיה שרופדה בניר אפיה והוברשה במעט שמן זית, ומזלפים מעל עוד קצת שמן זית מעל
– אופים בתנור 15-30 דקות או עד שהמקלות זהובים ופריכים
-מגישים עם מטבל שאוהבים או כמו שהם