קישוא בהפתעה

זוקיני ושוקולד אולי לא נשמעים כמו שידוך משמיים אבל בארה״ב קישוא הוא מרכיב מקובל בעוגה, בדיוק כמו גזר, ואין סיבה שלא יהיה- טעמו אינו דומיננטי והוא תורם לעוגה רכות נפלאה.
בחרתי לשתף אתכם בעוגה בריאה יותר, עם מתיקות עדינה (ניתן להעלות מעט את כמות הסוכר) שחוסלה ע״י שכנים, חברים וילדים (שלא ידעו בכלל שיש בה זוקיני והופתעו כשגילו את העניין).
הקישואים למיניהם בשיא העונה וזו דרך נפלאה לנצל אותם אחרי שמיציתם מתכוני קישואים אחרים…
בעוגה זו משתמשים בטכניקת שתי הקערות- הסבר בהמשך.
*העוגה מתמסרת בקלות לשינויים ולכן אפשר להוסיף לה אגוזים, לשנות את סוג השוקולד, להחליף את הנוזל, את השומן ואפילו את הקמחים- כל עוד שומרים על הכמויות המצויינות.
*אם משתמשים בקמח כוסמין/מלא כדאי להוסיף עוד 3 כפות של נוזלים.
*העוגה תצא נהדרת עם קמח ללא גלוטן
*לגירסה טבעונית השתמשו בחלב שקדים/אורז וכד׳ ואת הביצה החליפו בכל תחליף טבעוני לביצה (זרעי צ׳יה טחונים +מים, 3 כפות נוזל מקופסת שימורי חומוס/שעועית וכד׳) וכמובן השתמשו בשוקולד מריר
*ללא לקטוז- פשוט משתמשים בנוזל לא חלבי

עוגת שוקולד בריאה יותר ועסיסית

מה צריך?
1.5 כוסות קמח כוסמין (או רגיל/חצי לבן חצי מלא וכד׳)
1/4 כוס אבקת קקאו
1.5 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח (אני שמתי 1/4 כפית)
3/4 כוס סוכר (דמררה/רגיל)
100 גרם שוקולד קצוץ (אצלי מריר 60%)
2 כוסות זוקיני/קישוא מגורד (אצלי אורגני)
1/4 כוס שמן זית (או רגיל/קוקוס/חמאה מומסת)
1/2 כוס חלב מעורבב עם יוגורט (או כל נוזל אחר/קפה/ מיץ וכד׳)
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל

איך מכינים?
-מחממים תנור ל -175 מעלות
-בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים, כולל השוקולד
-בקערה שניה מערבבים את כל החומרים הרטובים, כולל הזוקיני
-שופכים את תוכן קערת הרטובים לקערת היבשים ובעזרת כף מערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה.
חשוב: לערבב כמה שפחות כדי שלא תצא עוגת חנק!
-שופכים לתבנית משומנת (אנגליש קייק, או כמוני- מרובעת 24×24, או עגולה 22/24 או לתבנית מאפינס)
-אופים 25-40 דקות, תלוי בגודל התבנית, עד שקיסם יוצא לח עם פרורים
-מצפים בגנאש שוקולד:
מחממים 1/2 כוס שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר, מערבבים לקבלת גנאש אחיד ושופכים על העוגה
*אני אוהבת לקרר את העוגה במקרר ורק אז להגיש.

כתוב/כתבי תגובה