קניידלך או קניידלעך?

אין ספק שהכדורים האפרפרים הידועים כקניידלך או קניידלעך הם אחד הדברים שנראים הכי פחות מעוררי תאבון על שולחן חג הפסח.

אבל בעיני הם בין הטעימים שבארוחת החג, במיוחד אם מכינים אותם נכון כך שיצאו טעימים, רכים וקלילים יותר מהיציקות הנפוצות.

 

הסודות הבסיסיים כאן הם:

1) להוסיף קצת עומק בטעם- בזכות בצל מטוגן ופלפל שחור

2) להשתמש בבלילה נוזלית יותר כך שלא יצאו כבדים ודחוסים

 

החסרון בבלילה נוזלית הוא שמבלילה שאינה מוצקה קשה להכין כדורים יפים ועגולים,

אבל אני מעדיפה שיהיו אווריריים ופחות יפים מאשר יפים וכבדים כמו יציקות בטון…

אל דאגה, הם יהיו אחידים בגודלם ודווקא די עגלגלים בזכות כמה טריקים כמובן:

קודם כל נדאג לתת לבלילה לעמוד קצת כך שקמח המצה יספוג את הנוזלים והבלילה תתמצק מעט (נעשה זאת בזמן שנרתיח את נוזל הבישול)

ואז נשתמש בכף קפיצית לגלידה כך שיצאו שוים בגודלם ועגלגלים. אני אוהבת כדורים קטנטנים ומשתמשת בכף קטנה ויוצאים לי כ-30 קניידלך קטנים, אפשר להשתמש בכל גודל שתרצו אבל לזכור שהם גם מתנפחים בבישול.

כן, אפשר לנסות גם לגלגל אותם בעדינות בידיים רטובות אבל אז הם יהיו פחות אווריריים לטעמי וזה לא שווה את העבודה הסיזיפית והדביקה שגם מאריכה את כל תהליך הבישול.

כדי שיהיה קל להטיל את הכדורים מכף הגלידה במהירות לסיר בו יתבשלו, נשים לידנו קערה קטנה עם מים ומדי כל 3-4 כדורים, נטבול את כף הגלידה במים.

(אם מצטברת הרבה בלילה שנדבקת לכף פשוט עוצרים לרגע, שוטפים את הכף היטב בכיור וממשיכים).

 

את הכדורים אני מבשלת אפילו כמה שעות לפני, ומחממת אח״כ. אל תחממו הרבה זמן במיקרוגל כי זה גורם להם להתמצק יתר על המידה.

אפשר לחמם במיקרוגל לכמה שניות (במילא הם יכנסו למרק חם), או לחמם במרק לקראת סוף החימום.

 

מה צריך?

בצל קטן או בינוני קצוץ דק דק

כוס מים (כוס מידה אוניברסלית של 240 מ״ל)

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון דק (כרבע כפית או פחות, לפי הטעם)

1/4 כוס שמן זית (טעים לי כך, אפשר גם שמן אחר)

כוס קמח מצה

3 ביצים טרופות

 

איך מכינים?

-בסיר בינוני מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד שמזהיב.

-ברגע שהבצל זהוב לטעמכם מוסיפים לסיר את המים, השמן, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה. (בנתיים אפשר לשבור את הביצים ולערבב היטב בכוס בה מדדנו מים)

-כשהכל רתח, מורידים מהאש ומוסיפים מיד את קמח המצה ואת הביצים הטרופות.

-מערבבים היטב עם כף רק עד שנוצרת תערובת דביקה. מניחים את הסיר בצד.

-בנתיים לוקחים סיר נוסף וממלאים כ 3/4 ממנו במים. מוסיפים כפית מלח למים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור. (כשהמכסה סגור המים ירתחו מהר יותר).

-עד שהמים רותחים מכינים את כף הגלידה הקפיצית, קערה קטנה עם מים, כף מחוררת ומסננת שיושבת מעל קערה, כדי להגיר נוזלים.

-כשהמים רותחים מסירים את המכסה מעל הסיר ובעזרת כף הגלידה הקפיצית מטילים ישר אל המים כדורים מהבלילה במהירות, כ-8 כל פעם, כדי שלא יהיו צפופים.

מדי כמה כדורים טובלים את הכף במים כדי שהכדורים ישתחררו בקלות מהכף. מבשלים כ-5 דקות, ומוציאים בעזרת כף מחוררת אל המסננת שהנחנו מעל קערה.

-ממשיכים לבשל עד שהבלילה נגמרת ונותנים לכדורים להתקרר. שמים בכלי סגור ושומרים במקרר עד להגשה.

 

חג שמח!

 

 

 

כתוב/כתבי תגובה