ריבת תות

ריבת תות ביתית אדומה אדומה,
שבתוכה תותים שלמים שנראים כמו אבני חן,
מזכירה לי תמיד חופשה בגליל.
זה מחזיר אותי לצימרים עם ארוחת בוקר,
כשהחלק האהוב עלי בארוחה
הוא הצלוחית הקטנה עם ריבה תוצרת בית.
אבל לא צריך לנסוע לצימר בשביל צלוחית שכזו,
אפשר להכין ריבת תות נהדרת בבית!
תכינו מהר מהר, לפני שתגמר עונת התותים.

אזהרה– לא לטעום את הריבה ישר מהסיר ולא לטבול אצבעות- הנוזל הוא סוכר שמתקרמל בטמפרטורה גבוהה ועלול לגרום לכוויות חמורות! ***

היחס של הפרי לסוכר (במשקל) הוא בד״כ 1:1 אך אני גיליתי שהיחס הזה מוביל לריבה מתוקה מדי לטעמי

מה צריך?

קילו של תותים יפים, שלמים או חתוכים לקוביות
600 גרם סוכר
2-3 קמצוצי מלח (מה שנתפש בין שתי אצבעות)
2 כפיות מיץ לימון טרי
2-4 צנצנות ריבה מעוקרות (תלוי בגודל הצנצנות)

איך מכינים?

-שמים בסיר בעל תחתית כפולה את התותים, הסוכר והמלח
-מערבבים ומניחים על השיש לכחצי שעה להגרת נוזלים
-מערבבים שוב ומביאים את הסיר לרתיחה, מערבבים מדי פעם
-כשרותח מנמיכים את האש ונותנים לריבה להתבשל על אש די נמוכה בבעבוע עדין כחצי עד שלושת רבעי שעה, כאשר מדי פעם מערבבים על מנת שלא תדבק לתחתית הסיר ותשרף. מדי פעם גם מורידים קצף מלמעלה בעזרת כף
-איך יודעים שהריבה מוכנה? אחרי כחצי/שלושת רבעי שעה שופכים מעט מנוזל הריבה על צלוחית ומקררים כמה דקות במקרר. מעבירים אצבע במרכז שלולית הריבה. אם נשאר קו מפריד ברור- הריבה מוכנה. אם הקו נעלם ושני חלקי השלולית מתחברים- הריבה אינה מוכנה וצריך לבשל עוד ולבדוק כל 10 דקות. גם התותים צריכים להיות מבושלים לגמרי.
-כשהריבה מוכנה מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מכבים את האש ומכניסים בזהירות לצנצנות מעוקרות. סוגרים מיד את הצנצנות במכסה ומעמידים אותן על המכסה שלהן (הפוכות) עד שהן מתקררות (זה עוזר ליצירת לחץ ואטימה)

?אני מעדיפה לאחסן ריבות תוצרת בית (ללא חומר משמר) במקרר גם לפני הפתיחה
?חשוב- ברגע שפותחים צנצנת חייבים לאחסן אותה במקרר. בנוסף- אסור לעשות “double dipping” עם כפית שהכנסתם לפה כדי לא להכניס חיידקים לריבה ולגרום לקלקול.
?הריבה יחסית נוזלית, אם רוצים אותה פחות נוזלית אפשר להוציא כמה מהתותים, לטחון בזהירות ולהחזיר את התותים הטחונים לסיר לעוד כמה דקות בישול. הריבה לא תשאר צלולה אך תהיה פחות נוזלית.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com