כאשר אני מוזמנת להעביר סדנה בבית מארח, לא פעם עולה השאלה: ״אבל אין לי מיקסר, מה עושים?״.
תשובתי הקבועה היא שבעצם לא חייבים מיקסר ושאפשר להכין בצקים ועוגות גם באופן ידני.
מיקסר אני ממליצה לקנות רק אם באמת אופים בתדירות גבוהה ומתכוונים להשתמש בו באופן קבוע. (זה אמנם אביזר נח אבל הוא די יקר ותופס הרבה מקום על השיש במטבח).
אם בכל זאת יש לכם מיקסר או שאתם מתכוונים לרכוש אחד, חשוב שתדעו להשתמש בו בצורה נכונה.
המיקסר, ולא משנה של איזו חברה, מגיע בדרך כלל עם 3 ווי לישה שונים. הם מעוצבים באופן קצת שונה ע״י היצרנים השונים אך נראים פחות או יותר אותו הדבר.
לכל וו תפקיד שונה, וחשוב להשתמש בו למטרה הנכונה:
1) וו גיטרה (בצד ימין בתמונה)-
משמש להכנת בלילות לעוגות בחושות בהן מתחילים בהקצפה של חמאה רכה עם סוכר, להכנת בצק פריך ובצקי עוגיות ולהכנת בצק רבוך (של פחזניות).
2) וו בלון/מטרפה/מקציף (באמצע בתמונה)- מטרתו להכניס הרבה אויר ולכן משמש להקצפת חלבונים, להכנת קצפת ולהכנת בלילות של עוגות בהן מתחילים בהקצפת ביצים (שלמות או רק החלבון).
3) וו לישה (בצד שמאל בתמונה)- נראה כמו אחת הידיים של ׳קפטן הוק׳, משמש בעיקר להכנת בצקים הדורשים לישה- בצק שמרים (ללחמים, לחמניות, בייג׳לס, עוגות שמרים ועוד), בצק לשטרודל ובצק עלים.
ועכשיו, כשאתם יודעים מתי משתמשים בכל וו, כל מה שנותר זה ללמוד איך מכינים כמו שצריך בצק שמרים, עוגות בחושות, בצק פריך ועוד.
מאחלת לכם אפיה נעימה!
קיבלתי מיקסר שף עם וו לישה צורת קרס מגושם למדעי , למה זה כך ?
לכל מיקסר/חברה יש וו לישה בצורה מעט שונה. העיקר שהוא בצורה הנכונה ללישה עם זרוע אחת
הבנתי את תפקיד הווים. לפי הכתבה עדיף ללוש בצק לעוגיות בוו שדומה לזרוע של קפטן הוק. אך במתכון כתוב וו גיטרה. מה עדיף? ( במקרה זה אני מעונייית לאפות עוגיות שיבולת שועל מלוחות
בצק עוגיות מכינים בעזרת וו הגיטרה, וו לישה מיועד רק ללישה של בצקי שמרים וכד׳.
תודה רבה עזרת לי מאוד
בשמחה!
כשאני משתמש בוו לישה קורה הרבה שהבצק מתכדרר לכדור, נאחז בוו עצמו ונראה שהוא סתם מסתובב במקום ולא ממש עובר לישה.. זה בסדר? יש משהו לעשות בנושא?
היי , זה מצויין , פשוט להגביר את המהירות ולבדוק חלון הגלוטן .
כשאני משתמש בוו לישה קורה הרבה שהבצק מתכדרר לכדור, נאחז בוו עצמו ונראה שהוא סתם מסתובב במקום ולא ממש עובר לישה.. זה בסדר? יש משהו לעשות בנושא?
לפעמים זה רק נראה ככה אבל יכול להיות שזו כמות קטנה יחסית של בצק. בכל מקרה כשמדובר בצק שמרים אני תמיד ממליצה בסוף הלישה במכונה להוציא וללוש בידיים עוד דקה שתיים.
אין לי וו לישה במיקסר ואין דרך להשיג אחד כי הדגם לא חדש. האם ניתן ללוש בצק עם הוו גיטרה?
לא מתאים לזה, הכי טוב במקרה כזה ללוש בקערה או על משטח בעזרת הידיים!
אני רואה בהרבה סרטונים שבצקי עוגיות אפשר להכין במיקסר יד. האם זה בסדר?
תלוי בסוג הבצק- הרבה מהם אכן אפשר
הי,
האם ישנה שיטה או טיפ להמנע מזה שכשמשתמשים בוו לישה עבור בצק שמרים הבצק עולה על גבי הוו ועד למעליו ?
לא ממש. אפשר כל כמה דקות לעצור, לדחוף את הבצק כלפי מטה בחזרה ולהמשיך. אני גם בסוף הלישה מוציאה מהקערה ולשה עוד דקה או שתיים בידיים.
במיקסר שלי יש חלק עגול שחור אני שמה אותו ואז הבצק לא "מצליח" לעלות על וו הלישה, כי החלק שאני מוסיפה גורם לבצק לרדת . * את החלק שעוצר הבצק ולא נותן לו לעלוצ מעל ה וו לישה קיבלתי יחד עם המקסר כשקניתי את המיקסר. (:
קשה לי להבין במה מדובר, מבינה שזה משהו חיובי 🙂 אפיה נעימה!
אפשר להקציף ביצים עם וו גיטרה?(אין לי את הבלון)
תודה
לא. בהקצפה מכניסים הרבה אויר ורק הבלון מתאים.וו גיטרה לא יעבוד. אפשר גם להקציף במטרפה ידנית או עם מיקסר יד
היי, באיזה וו להשתמש בשביל קלתית של פאי? האם וו לישה יכול להתאים לכך?
קלתית פאי עשויה מבצק פריך ולכן משתמשים בוו גיטרה. וו לישה הוא לבצקי שמרים
היי,
אין לי וו גיטרה. האם אפשר להכין בצק עוגיות עם וו אחר (בלון ו"קפטן הוק")???
לצערי לא, בבלון הבצק יתקע והשני פשוט לא יעשה את העבודה. אפשר גם בקערה עם כף ובעזרת הידיים 🙂 ויש בצקים שאפשר להכין גם במעבד מזון בפולסים
יש לי בלון הקצפה של קנווד 7 ליטר שני שיניים השתחררו מהמקום אם איזה דבק ניתן להדביק את השיניים חזרה
מציעה לפנות לשרות לקוחות של קנווד ולברר איתם. לא יצא לי לתקן דבר כזה ואני לא רוצה לתת מידע לא נכון.
שלום,
אם יש לי מקסר ידני ואני צריכה להקציף חמאה וסוכר להכנת בצק פריך באיזה וו מומלץ להשתמש?
יש רק 2 סוגים -מקצף ומסולסל
תודה כל הבתבה המחכימה!
במקרה כזה אז במקציף אבל להקפיד שהחמאה בטמפרטורת חדר ולא קשה מהמקרר
לאחר טפיחה של בצק אפשר לפתוח אותו עם הוו לישה??
לא, זה עלול לקרוע את הבצק וגם יפגע ברשת הגלוטן שנוצרה. לפתוח בעדינות עם הידיים אם צריך.
ניסיתי לעשות לפי מתכון עוגיות חמאה במיקסר והבצק לא התייצב ונהפך להיות משחתי
מנסה להבין מה הטעות שלי ולא מצליחה.. אולי קשור למהירויות השונות?
קשה לי לדעת בלי לראות את המתכון. באופן כללי- בצק של עוגיות חמאה רצוי גם לקרר כדי שהחמאה תתקשה בו בחזרה וכך הוא מתייצב גם.
היי, רוצה להכין בראוניז ויש לי מיקסר ידני רק עם וו הקצפה (בלון נדמה לי) ווו לישה.
במתכון כתוב גיטרה…
מה עושים?
במיקסר הידני המקציף מתאים לזה.
הקצפת שמנת בלי ביצים זה גם עם וו בלון?
כן, בהקצפת שמנת לקצפת המטרה להכניס הרבה אויר ובדיוק בשביל זה יש את וו הבלון
לבוש יש רק וו לישה לבצק ווו להקצפה.
(יש עוד פלסטיק כלשהו שהולך ביחד הם הוו לישה)
אז במה להשתמש כשרשום במתכון וו גיטרה?
תודה
קשה לי להגיב מבלי לראות במה מדובר. אם יש לך אפשרות שלחי לי תמונה ואשתדל לעזור
לי זה קורה עם קילו קמח.זו לא כמות קטנה. הבצק נדבק לוו לחשה כמו גוש ומסתובב סביב עצמו.
גם אצלי זה קורה. עוצרת כל כמה דקות ומורידה בחזרה לקערה
הי
יש לי רק מיקסר ידני ואני רוצה להכין בצק רבוך.
באיזה וו להשתמש? בוו לישה או בלון?
במקרה כזה (כשאין וו גיטרה וספציפית לבצק רבוך) הייתי משתמשת בכף עץ טובה ומערבבת באופן ידני. קצת קשה אבל לגמרי אפשרי!
פכבר 3 פעמים שניסינו להכין בצק שמרים במיקסר על וו לישה והבצק לא מצליח. הכמויות מדוייקות. הבצק יוצא נוזלי, דביק מאטד. מ יכולה להיות הסיבה ?
אם בצק שמרים יוצא נוזלי אז יש יותר מדי נוזלים- אפשר להוסיף אותם בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים, אפשר להוסיף מעט קמח או לנסות מתכון אחר.
אני רוצה להכין צ'ורוס וכתוב שצריך בשביל זה וו גיטרה, אך מכיוון שהמיקסר שיש לי הוא ידני אז יש לי רק וו להקצפה ו-וו לישה. האם הוו לישה יתאים לסוג כזה של בצק? ואם לא עם מה אוכל לעשות במקום וו הלישה?
במקרה כזה עדיף לעבור לערבבעם כף עץ לטעמי
רכשתי מיקסר תוצרת סאוטר וו ההקצפה לא לוקח את כל הביצים (לדוגמא) אלא מערבב רק באמצע. אני תמיד עוזרת לו עם כף כדי שיקח את הכל. האם זה המיקסר או שאני משתמשת באופן לא נכון . (המהירות היא על מקסימום בהקצפה). תודה
יש מיקסרים שיש בהם אפשרות לכוון את גובה הוו, לא בטוחה אם יש בסאוטר אבל כדאי לבדוק או לפנות לשירות לקוחות שיתנו פתרון. לפעמים כשהקערה גדולה ויש מעט ביצים זה בעייתי ובמקרה כזה אפשר לעזור בהתחלה עם הקצפה ידנית עד שיש קצת נפח בשביל וו ההקצפה לתפוס ולהמשיך.
כמה זמן צריך להקציף את החמאה לפני הוספת הסוכר? הסוכר לא נטמע היטב בחמאה
אוכל לעזור טוב יותר אם אדע באיזה מתכון מדובר