שימוש נכון במיקסר

כאשר אני מוזמנת להעביר סדנה בבית מארח, לא פעם עולה השאלה: ״אבל אין לי מיקסר, מה עושים?״.
תשובתי הקבועה היא שבעצם לא חייבים מיקסר ושאפשר להכין בצקים ועוגות גם באופן ידני.
מיקסר אני ממליצה לקנות רק אם באמת אופים בתדירות גבוהה ומתכוונים להשתמש בו באופן קבוע. (זה אמנם אביזר נח אבל הוא די יקר ותופס הרבה מקום על השיש במטבח).
אם בכל זאת יש לכם מיקסר או שאתם מתכוונים לרכוש אחד, חשוב שתדעו להשתמש בו בצורה נכונה.

המיקסר, ולא משנה של איזו חברה, מגיע בדרך כלל עם 3 ווי לישה שונים. הם מעוצבים באופן קצת שונה ע״י היצרנים השונים אך נראים פחות או יותר אותו הדבר.

לכל וו תפקיד שונה, וחשוב להשתמש בו למטרה הנכונה:

1) וו גיטרה (בצד ימין בתמונה)-
משמש להכנת בלילות לעוגות בחושות בהן מתחילים בהקצפה של חמאה רכה עם סוכר, להכנת בצק פריך ובצקי עוגיות ולהכנת בצק רבוך (של פחזניות).

2) וו בלון/מטרפה/מקציף (באמצע בתמונה)- מטרתו להכניס הרבה אויר ולכן משמש להקצפת חלבונים, להכנת קצפת ולהכנת בלילות של עוגות בהן מתחילים בהקצפת ביצים (שלמות או רק החלבון).

3) וו לישה (בצד שמאל בתמונה)- נראה כמו אחת הידיים של ׳קפטן הוק׳, משמש בעיקר להכנת בצקים הדורשים לישה- בצק שמרים (ללחמים, לחמניות, בייג׳לס, עוגות שמרים ועוד), בצק לשטרודל ובצק עלים.
ועכשיו, כשאתם יודעים מתי משתמשים בכל וו, כל מה שנותר זה ללמוד איך מכינים כמו שצריך בצק שמרים, עוגות בחושות, בצק פריך ועוד.

מאחלת לכם אפיה נעימה!

50 מחשבות על “שימוש נכון במיקסר”

  1. הבנתי את תפקיד הווים. לפי הכתבה עדיף ללוש בצק לעוגיות בוו שדומה לזרוע של קפטן הוק. אך במתכון כתוב וו גיטרה. מה עדיף? ( במקרה זה אני מעונייית לאפות עוגיות שיבולת שועל מלוחות

    הגב
  2. כשאני משתמש בוו לישה קורה הרבה שהבצק מתכדרר לכדור, נאחז בוו עצמו ונראה שהוא סתם מסתובב במקום ולא ממש עובר לישה.. זה בסדר? יש משהו לעשות בנושא?

    הגב
  3. כשאני משתמש בוו לישה קורה הרבה שהבצק מתכדרר לכדור, נאחז בוו עצמו ונראה שהוא סתם מסתובב במקום ולא ממש עובר לישה.. זה בסדר? יש משהו לעשות בנושא?

    הגב
    • לפעמים זה רק נראה ככה אבל יכול להיות שזו כמות קטנה יחסית של בצק. בכל מקרה כשמדובר בצק שמרים אני תמיד ממליצה בסוף הלישה במכונה להוציא וללוש בידיים עוד דקה שתיים.

      הגב
  4. אין לי וו לישה במיקסר ואין דרך להשיג אחד כי הדגם לא חדש. האם ניתן ללוש בצק עם הוו גיטרה?

    הגב
  5. הי,
    האם ישנה שיטה או טיפ להמנע מזה שכשמשתמשים בוו לישה עבור בצק שמרים הבצק עולה על גבי הוו ועד למעליו ?

    הגב
    • לא ממש. אפשר כל כמה דקות לעצור, לדחוף את הבצק כלפי מטה בחזרה ולהמשיך. אני גם בסוף הלישה מוציאה מהקערה ולשה עוד דקה או שתיים בידיים.

      הגב
      • במיקסר שלי יש חלק עגול שחור אני שמה אותו ואז הבצק לא "מצליח" לעלות על וו הלישה, כי החלק שאני מוסיפה גורם לבצק לרדת . * את החלק שעוצר הבצק ולא נותן לו לעלוצ מעל ה וו לישה קיבלתי יחד עם המקסר כשקניתי את המיקסר. (:

        הגב
    • לא. בהקצפה מכניסים הרבה אויר ורק הבלון מתאים.וו גיטרה לא יעבוד. אפשר גם להקציף במטרפה ידנית או עם מיקסר יד

      הגב
    • לצערי לא, בבלון הבצק יתקע והשני פשוט לא יעשה את העבודה. אפשר גם בקערה עם כף ובעזרת הידיים 🙂 ויש בצקים שאפשר להכין גם במעבד מזון בפולסים

      הגב
  6. יש לי בלון הקצפה של קנווד 7 ליטר שני שיניים השתחררו מהמקום אם איזה דבק ניתן להדביק את השיניים חזרה

    הגב
    • מציעה לפנות לשרות לקוחות של קנווד ולברר איתם. לא יצא לי לתקן דבר כזה ואני לא רוצה לתת מידע לא נכון.

      הגב
  7. שלום,
    אם יש לי מקסר ידני ואני צריכה להקציף חמאה וסוכר להכנת בצק פריך באיזה וו מומלץ להשתמש?
    יש רק 2 סוגים -מקצף ומסולסל
    תודה כל הבתבה המחכימה!

    הגב
  8. ניסיתי לעשות לפי מתכון עוגיות חמאה במיקסר והבצק לא התייצב ונהפך להיות משחתי
    מנסה להבין מה הטעות שלי ולא מצליחה.. אולי קשור למהירויות השונות?

    הגב
    • קשה לי לדעת בלי לראות את המתכון. באופן כללי- בצק של עוגיות חמאה רצוי גם לקרר כדי שהחמאה תתקשה בו בחזרה וכך הוא מתייצב גם.

      הגב
  9. היי, רוצה להכין בראוניז ויש לי מיקסר ידני רק עם וו הקצפה (בלון נדמה לי) ווו לישה.
    במתכון כתוב גיטרה…
    מה עושים?

    הגב
  10. לבוש יש רק וו לישה לבצק ווו להקצפה.
    (יש עוד פלסטיק כלשהו שהולך ביחד הם הוו לישה)
    אז במה להשתמש כשרשום במתכון וו גיטרה?
    תודה

    הגב
    • במקרה כזה (כשאין וו גיטרה וספציפית לבצק רבוך) הייתי משתמשת בכף עץ טובה ומערבבת באופן ידני. קצת קשה אבל לגמרי אפשרי!

      הגב
  11. פכבר 3 פעמים שניסינו להכין בצק שמרים במיקסר על וו לישה והבצק לא מצליח. הכמויות מדוייקות. הבצק יוצא נוזלי, דביק מאטד. מ יכולה להיות הסיבה ?

    הגב
    • אם בצק שמרים יוצא נוזלי אז יש יותר מדי נוזלים- אפשר להוסיף אותם בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים, אפשר להוסיף מעט קמח או לנסות מתכון אחר.

      הגב
  12. אני רוצה להכין צ'ורוס וכתוב שצריך בשביל זה וו גיטרה, אך מכיוון שהמיקסר שיש לי הוא ידני אז יש לי רק וו להקצפה ו-וו לישה. האם הוו לישה יתאים לסוג כזה של בצק? ואם לא עם מה אוכל לעשות במקום וו הלישה?

    הגב
  13. רכשתי מיקסר תוצרת סאוטר וו ההקצפה לא לוקח את כל הביצים (לדוגמא) אלא מערבב רק באמצע. אני תמיד עוזרת לו עם כף כדי שיקח את הכל. האם זה המיקסר או שאני משתמשת באופן לא נכון . (המהירות היא על מקסימום בהקצפה). תודה

    הגב
    • יש מיקסרים שיש בהם אפשרות לכוון את גובה הוו, לא בטוחה אם יש בסאוטר אבל כדאי לבדוק או לפנות לשירות לקוחות שיתנו פתרון. לפעמים כשהקערה גדולה ויש מעט ביצים זה בעייתי ובמקרה כזה אפשר לעזור בהתחלה עם הקצפה ידנית עד שיש קצת נפח בשביל וו ההקצפה לתפוס ולהמשיך.

      הגב

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com