תבשיל אסאדו נפלא

קיץ, חורף, סתיו, אביב- לא רלוונטי מבחינתי כשאני נתקלת בנתח אסאדו מדהים.
כבר בחנות דמיינתי איך אני משדכת לאסאדו תפוחי אדמה, גריסים, בצלים ושעועית, מתבלת בטימין טרי ושום ומוסיפה מעט סילאן מתקתק לטעם קרמלי עמוק.
בחורף זה מחמם נפלא את הבית (ואת הלב) וכשחם וממש לא מתחשק לעמוד לבשל ולהפעיל תנור, הפתרון האידאלי הוא סיר לבישול איטי (באנגלית ׳slow cooker׳ או ׳crockpot׳)-
מסדרים שכבות של טעמים, סוגרים, מפעילים ואחרי 6-10 שעות מתקבל תבשיל שבו התמזגו כל הטעמים ויצרו משהו חדש שאי אפשר לעמוד בפניו בכלום עבודה.

תבשיל אסאדו בבישול איטי

מה צריך?
נתח אסאדו גדול או שניים (על העצם כמובן), חתוך למקטעים
2 בצלים גדולים, חתוכים לשמיניות
3 שיני שום קלופות
4 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
1/2 כוס שעועית לא מבושלת
1/2 כוס גריסים
2-3 גבעולי טימין טרי
3 עלי דפנה
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
כ-2 כפיות מלח
2 כפות גדושות סילאן טהור
מים
ביצים (לא מבושלות)

איך מכינים?
-מניחים בתחתית הסיר (כזה שיש לו מכסה ומתאים לתנור או בסיר בישול איטי)חצי מכמות הבצל ומעליו את נתחי האסאדו
-מסדרים את שאר הבצל ואת תפוחי האדמה וביניהם את שיני השום
– בשכבה העליונה מפזרים על חצי אחד גריסים ועל השני שעועית, עלי דפנה, טימין, מלח פלפל וסילאן
-ממלאים במים כך שיכסו את השכבה העליונה ומניחים כמה ביצים למעלה. חייבים לוודא שיש לפחות 10 ס״מ או יותא בין השכבה העליונה למכסה כי הקטניות והדגנים מתנפחים.
-סוגרים את המכסה ומפעילים על גבוה לכשעה-שעתיים (אם בחרתם בסיר בישול איטי), מעבירים לחום נמוך ומבשלים עם מכסה סגור כל הלילה (10 שעות פחות או יותר)

או (אם בחרתם בבישול בתנור)-מביאים לרתיחה על האש ואז מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ללילה (לפחות 8 שעות)

-אם מתעוררים בלילה בודקים ואם נראה יבש מוסיפים מעט מים.

-בתום הבישול פותחים את המכסה, מחכים רבע שעה לספיגת נוזלים ורק אז מגישים (או שמקררים ומעבירים למקרר אם לא אוכלים מיד)

*לי יש סיר בישול איטי פשוט שרכשתי פעם בסופר במבצע בהחלטה של רגע רק ב-99 ש״ח. עובד מצויין כבר כמה שנים.
*בגלל הבישול הארוך והאיטי של האסאדו אין צורך להשרות את השעועית מראש (אלא אם מנסים להפחית את אפקט הגזים של הקטניות…)
*כל קטניה שדורשת בד״כ השריה ודגנים מלא יעבדו פה- חומוס, אורז מלא, חיטה, שעועית לבנה…

**באותו האופן אפשר להכין תבשיל צמחוני/טבעוני ולהחליף את הבשר בהמון סוגים של ירקות שורש, ולבשל פחות שעות**

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com