תבשיל עדשים, דלורית ותפוחי אדמה בחלב קוקוס

מה עושים כשרוצים תבשיל מיוחד, מזין וממלא, בלי לבלות שעות במטבח? מכינים מעין קארי ריחני ומלא בטעמים.

10 דקות של חיתוכים והופ לתוך סיר חשמלי לבישול איטי. (בהמשך הפוסט גם אופציות בישול נוספות)

כשעבדתי בהילטון בסן פרנסיסקו עבדו במסעדה שלי כמה טבחים מנפאל. כל יום בסוף הערב במסעדה הם היו מבשלים תבשיל כלשהו ומביאים לי צלחת.
בפעמים הראשונות הם היו מחכים שאקח את הביס הראשון והשני ואז שואלים בתדהמה:
״?…?Chef, are you sure it's not too spicy for you"
אז מלבד החריפות האוכל הנפאלי מלא בטעמים שמזכירים את המטבח ההודי.

אני מכינה עם חריפות עדינה ביותר כדי שגם הילדים שלי יאכלו, אתם תחליטו אם וכמה להחריף את התבשיל הנפלא הזה, שהוא בעצם גירסה שלי לאחד המטעמים הנפאליים.

זה נראה כמו הרבה חומרים אבל אם עובדים לפי ההוראות זה באמת פשוט.

*טבעוני, ללא גלוטן וללא לקטוז.
*מגישים עם אורז לבן, קוסקוס, קינואה, בורגול , פירה או מה שאוהבים.
*אם במקרה יש לכם עלי קארי טריים- שימו 2-3
*אפשר לזרוק פנימה כדורי בשר/כרעיים של עוף/קוביות טופו
*אפשר לבשל בסיר על הכיריים, רק לערבב מדי פעם ולבדוק שיש מספיק מים (כמו רוטב סמיך). אפשר גם בחום בינוני בסיר מכוסה בתנור לשעה עד שעה וחצי.

להכנת התבשיל הנפלא

מה צריך?
כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1 בצל חתוך לקוביות
1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצות
מעט כרישה חתוכה (אם יש)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1/2 דלורית גדולה (או 1 קטנה) חתוכה לקוביות
כ-5 גבעולי כוסברה
כס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי קצוץ דק
1 כף אבקת קארי
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אבקת כוסברה יבשה
מלח ופלפל
1/2 כפית גאראם מסלה (לא חובה)
כף רסק עגבניות

*חריפות- צ׳ילי טרי או יבש, אם רוצים ולפי הטעם

מים (בכמות שתכסה את התבשיל)

כשלושת רבעי כוס חלב קוקוס (בסוף הבישל)

כוסברה טריה- כמה גבעולים לסיר+כוסברה קצוצה להגשה

כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי

איך מכינים?
-מכניסים לסיר את כל החומרים, חוץ מחלב הקוקוס, מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה.
-מערבבים הכל ומוסיפים מים לכיסוי.
-טועמים את המים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
בסיר לבישול איטי– שמים על גבוה ל 4 שעות או על נמוך ל-6 שעות. על הכיריים/תנור– להביא לרתיחה, לכסות במכסה ולבשל על אש קטנה כשעה, עד שמסמיך ומתרכך. לערבב מדי פעם ולבדוק שיש מספיק מים.
-כשרך וסמיך(כמו ממרח חומוס דליל) מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים עוד רבע שעה.
-מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון, מלח ופלפל אם צריך ומגישים עם כוסברה קצוצה מעל.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות

הקובץ "המזווה המושלם שלי"
נמצא בדרך לתיבת המייל שלך.

בינתיים כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
"מבשלים ביחד עם מעין צח-כהן"
וליהנות מדיונים בכל מה שקשור לאוכל, מתכונים, טיפים מקצועיים של שפים ועוד. מוזמן/ת להצטרף לקבוצה!

אם המייל לא הגיע, ייתכן שהוא התגלגל בטעות אל תיבת הספאם או קידומי מכירות.
אם הוא עדיין לא הגיע, ניתן ליצור איתי קשר במייל: chefmaayan@gmail.com